Registeren Inloggen

Ben & Jerry’s gaat samenwerken met Tony’s voor cacao inkoop

Het Amerikaanse IJsmerk Ben & Jerry’s gaat samenwerken met de Nederlandse chocoladefabrikant Tony’s Chocolonely bij het kopen van cacao. Ben & Jerry’s wil zorgen dat de cacao die wordt gebruikt voor de chocolade in het ijs volledig is geproduceerd zonder kinderarbeid en andere misstanden. Ook komen de merken door de nieuwe samenwerking met enkele nieuwe smaken, waarin het ijs en de chocolade gecombineerd worden.

Slaafvrije chocola

Tony’s Chocolonely is bekend van de repen “slaafvrije” chocola. De repen zijn verdeeld in ongelijke stukjes en herkenbaar aan de felgekleurde wikkels. Ben & Jerry’s werkte al met fairtradechocolade. Maar door de nieuwe manier van inkopen gaat het merk via een initiatief van Tony’s Chocolonely meer premie betalen om “coƶperaties verder te ondersteunen”. Zo willen de bedrijven een e

inde te maken aan misstanden in de cacao-industrie in Ghana en Ivoorkust. Dit doen ze onder andere door hogere prijzen te betalen voor de cacao, langdurige contracten te sluiten met boeren, en transparant te zijn over hun inkoop.

Karamel-zeezout-ijs

Om hun “love-affair” zoals de bedrijven dit noemen te vieren, brengen ze ook repen en ijsjes op de markt die geĆÆnspireerd zijn op elkaars populairste producten. Zo komt Ben & Jerry’s met chocolade-ijs met karamel-zeezout-smaak, en maakt Tony’s Chocolonely een aardbei-cheesecake reep en een reep gebaseerd op het populaire “chocolate fudge brownie”-ijs.

Geef een reactie