Registeren Inloggen

Krijgen Ineke en Robert nog geld terug van D-reizen?

Na het faillissement van D-reizen deze week stroomt de mailbox van Meldpunt vol met vragen van reizigers. Kan ik nog wel geld krijgen voor mijn vouchers? Geldt dit ook voor losse vliegtickets? Ineke en Robert maken zich zorgen of ze hun geld wel terug krijgen.

Wat gebeurt er met mijn geld

Ineke Aardewijn (79) zou vorig jaar naar het Canadese Vancouver vliegen om de diploma-uitreiking van haar kleindochter bij te wonen. Het zou naar haar verwachting haar laatste grote reis worden. Dit gaat vanwege corona niet door. Mevrouw Aardewijn weigert een voucher, en eist de 1500 euro terug die ze uitgaf aan haar losse KLM-ticket. Ze is alleen bang dat ze dit geld niet meer terugziet.

De reis van Robert van Boordt en zijn vrouw Marjolein naar Nepal gaat ook niet door. D-reizen verstrekt geen voucher maar belooft het geld terug te storten. Als dit er niet is, vraagt het reisbureau of ze willen omboeken naar een andere reis. Het stel gaat akkoord maar vreest nu, vanwege het faillissement van D-reizen, dat ook deze reis in rook opgaat

Het regent vragen

Er zijn veel verschillende situaties in dit faillissement. Dat roept voor consumenten een boel vragen op. MAX Ombudsman Jeanine Janssen en Erik Jan Reuver van SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) beantwoorden diverse prangende vragen van reizigers in deze video. We zetten de vragen en antwoorden ook op een rijtje in dit artikel.

Geef een reactie