Registeren Inloggen

Met deze ideeën maakt u nog snel een surprise

In de drukste maand van het jaar kan het maken van een surprise weleens vergeten worden. Dat betekent echter niet dat u dan maar met niets aan moet komen. Om u te helpen, zetten wij 4 tips voor een last minute surprise op een rij.

Te laat

Natuurlijk wilt u op tijd beginnen met het maken van een surprise. Want een goed begin, is het halve werk. Bovendien scheelt het u ook een boel stress. Maar soms komt het er simpelweg steeds niet van en is het ineens eind november. Om ervoor te zorgen dat u toch een mooie surprise heeft, hebben wij een aantal ideeën verzameld die u in een mum van tijd kunt maken.

Paard

Benodigdheden: 2 schoenendozen, 4 wc-rolletjes, wat witte verf, een beetje wol of een paar papierstroken, wit, zwart, geel en rood gekleurd papier, lijm, schaar en plakband.

Hier kunt u ongetwijfeld mee aankomen: het paard van Sinterklaas. Schilder de 4 wc-rolletjes wit en laat ze goed drogen. Stop het cadeautje in 1 van de schoenendozen en beplak ze daarna met het wit gekleurde papier. Maak van het rode en geel gekleurde papier een mooi zadel op de grootste schoenendoos (het lijfje) en plak de kleinere doos voor- en bovenop de grote doos zodat het paard een hoofd heeft. Maak nu nog een paar ogen en oren, wat haar en een tuigje om het hoofd heen. Hiervoor kunt u stroken van het witte, gele of zwarte papier gebruiken. Plak als laatst de 4 wc-rolletjes onder de grote doos, en uw paard heeft zowaar benen.

Koffer

Benodigdheden: 1 platte doos, 2 kleuren bruin papier, stickers, schaar.

Maakt u een surprise voor een echte avonturier? Dan is een zelfgemaakte koffer ideaal. Stop het cadeautje in de doos en beplak deze daarna met het lichtste bruine papier. Maak vervolgens met de donkere kleur bruin een handvat en de details. Hierna hoeft u alleen nog een paar stickers van verre landen (de vlaggen van landen, een zon, palmboom, buitenlandse teksten) op te plakken en uw surprise is af!

Tv

Benodigdheden: Doos, gekleurd papier, lijm, aluminiumfolie, 2 rietjes of lange saté prikkers, schaar

Zit er iemand bij die de ene na de andere film of serie bekijkt? Of alle sportwedstrijden ziet en de scores uit het hoofd weet? Dan is een tv een leuke surprise om te maken en krijgen. Het is ook niet bijzonder veel werk. De doos beplakt u met zwart papier, u kunt een afbeelding van de ontvangers lievelingsfilm of wedstrijd uitprinten en op de tv plakken als scherm. knip rondjes uit gekleurd papier voor de knoppen en voor de antennes wikkelt u de rietjes in met aluminiumfolie.

Dobbelsteen

Benodigdheden: 1 vierkante doos, Wit en zwart gekleurd papier of verf, lijm en schaar

Met een dobbelsteen kunt u allerlei kanten op. Is de persoon voor wie u het maakt verzot op spelletjes? Of was het een niet te voorspellen jaar? Dan komt de dobbelsteen van pas. Stop het cadeau in de doos en plak de doos dicht. Beplak of beschilder de doos daarna met wit papier of witte verf. Maak vervolgens de zwarte stippen met de zwarte verf of papier en plak deze op de doos. U kunt natuurlijk ook de kleuren omdraaien als u dat mooier vindt, of andere kleuren gebruiken.

Volgend jaar

Is surprises maken een onderdeel van traditie bij u in de familie of vriendenkring? Probeer dan volgend jaar op tijd te beginnen met het maken van de surprise. Op die manier komt u niet in tijdnood en kunt u een persoonlijkere surprise maken. Die is vaak leuker om te maken en krijgen. Vindt u surprises stiekem niet zo leuk om te maken? Dan kunt u ook een simpelere surprise maken en een zelfgeschreven gedicht toevoegen. Zo geeft u alsnog iets persoonlijks.

Kinderen geven last-minute tips surprises maken

(Bron: iKnutsel Magazine, Femke Blogt, Mamsatwork. Foto’s: Shutterstock)

Geef een reactie