Registeren Inloggen

Wintersport opnieuw onzeker

Vanaf vrijdag 24 december moeten Nederlanders vanaf 18 jaar, zonder boosterprik, 10 dagen in quarantaine bij aankomst in Oostenrijk. Dat melden Oostenrijkse media. Dat betekent dat voor veel Nederlanders de wintersportvakantie onzeker is.

Virusvariantgebied

De Tiroler Tageszeitung meldt dat de Oostenrijkse regering 4 landen op de lijst met virusvariantgebieden zet. Onder deze 4 landen vallen Nederland, Denemarken, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. De maatregel zal dan ook gelden voor gevaccineerden. De quarantaine kan wel verkort worden. Dat kan door na vijf dagen een negatieve coronatest te laten zien.

Wel is er een uitzondering voor mensen die al een boosterprik gehad hebben. Zij kunnen door middel van een negatieve PCR-test, die niet ouder is dan 48 uur, de quarantaine verplichting links laten liggen. Ondanks deze uitzondering, zou de wintersport vakantie in Oostenrijk voor veel Nederlanders in het water kunnen vallen. Dat komt omdat tot nu toe alleen ouderen een boosterprik hebben gehad en de boostercampagne nog vrij traag verloopt.

Reisverbod

De Oostenrijkse krant noemt het ”in feite een reisverbod”. Al eerder voerde Oostenrijk de 2G+ regel in. Dit hield in dat u naast een herstel- of-vaccinatiebewijs, ook een negatieve PCR-test moest laten zien. De test mocht niet ouder dan 72 uur zijn. Een andere mogelijkheid was een boosterprik of herstelbewijs binnen 90 dagen. Want ook dan mocht u, zonder negatieve PCR-test het land in. Hoelang deze quarantaineverplichting zal gelden, is onbekend

Frankrijk

Hoe zit het dan in Frankrijk? Volgens de ANWB is daar een vaccinatie-, herstelbewijs of negatieve PCR-test voor iedereen vanaf 12 jaar nodig om binnen te komen. Ook wordt er bij binnenkomst gevraagd om een schriftelijke erewoordverklaring in te vullen.

Zwitserland

In Zwitserland is volgens de ANWB een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud verplicht om binnen te komen. Ook als u hersteld bent van corona of gevaccineerd bent. Deze maatregel geldt voor iedereen van 16 jaar en ouder.

Italië

In Italië is een coronatoegangsbewijs geldig tot 6 maanden na de tweede prik. Dat was eerst nog 9 maanden, maar het land wil de coronagevallen beperken. Ook moeten mensen vanaf 6 jaar zonder herstel- of vaccinatiebewijs 5 dagen in quarantaine waarna een antigeen test of PCR-test gedaan moet worden.

In quarantaine gaan, hoe doet u dat eigenlijk?

Bron: ANP

Geef een reactie

Reactie

    Wintersport.nl schrijft op 22.12.2021 (=quote);
    Tijdens de persconferentie in Oostenrijk is vandaag bevestigd dat Nederland op de lijst komt als virusvariantgebied. Elke reiziger uit een virusvariantgebied moet in quarantaine (10 dagen, of vijf dagen na negatieve PCR test) als je het land inkomt. Vandaag is wel duidelijk geworden dat je niet in quarantaine hoeft als je een booster prik hebt gehad (derde prik) en een negatieve PCR test kunt overleggen.
    Deze regels gaan op 25 december in.

    Waarschuwing: Italië voert een superstreng 2G beleid, dus denk niet dat u overal in Italiaanse skigebieden zonder restricties welkom bent.