Registeren Inloggen

VIDEO: Aircovoordeel.nl weigert garantie airco

Door extreem warme dagen zijn de airco’s de afgelopen zomers niet aan te slepen. Ook Lucie van Cranenburgh koopt in de zomer van 2018 een airconditioning. Maar als blijkt dat het apparaat niet goed is geïnstalleerd, komt ze van een koude kermis thuis.

Niet warm en niet koud

Lucie van Cranenburgh koopt een installatie bij Aircovoordeel.nl. Het is een apparaat van 3000 euro dat zowel kan koelen als verwarmen. Maar als na een half jaar blijkt dat de airco het niet meer doet, neemt ze contact op met het bedrijf. Die wil wel langskomen, maar de voorrijkosten zijn 139 euro en de wachttijd 2 tot 6 weken.‌ Mevrouw vindt de kosten te hoog en schakelt een ander bedrijf in.

MAX schakelt deskundige in

De monteur constateert een lek in het systeem waardoor koelvloeistof uit de installatie loopt. Hij vult dit bij, zodat van Cranenburgh de airco weer kan gebruiken. Als die daarop contact opneemt met Aircovoordeel en hen vraagt om onder garantie de airco na te kijken, blijft het stil. Ze belt hierop met de MAX‌‌ Ombudsman en Meldpunt. De redactie schakelt een deskundige in van de NVKL‌ (de brancheorganisatie): Wim Meijer. Zijn oordeel over de airco is helder.

De installatie is slecht

Volgens Wim Meijer is de airco niet goed geïnstalleerd. Zo staat de buitenunit niet op pootjes en is de binnenunit niet goed aangesloten en onveilig. En hij koelt niet goed. Hierop stuurt Lucie van Cranenburgh Aircovoordeel een aangetekende brief waarin ze vraagt om wettelijke consumentengarantie. Maar het bedrijf reageert wederom niet.

Recht op garantie

MAX Ombudsman Jeanine Janssen haalt verhaal bij Aircovoordeel. ‌‌ Mevrouw Van Cranenburgh heeft volgens haar recht op een goed product. Aircovoordeel moet de installatie opnieuw bekijken en de problemen oplossen. Koopt u binnenkort een airconditioning? In dit artikel leest u waar u op moet letten.

Update van eindredactie

“In onze uitzending van 6 maart jl. besteedden wij aandacht aan de problemen die mevrouw Van Cranenburgh ondervond met haar airconditioning na slechte installatie door Aircovoordeel.nl. De in het item getoonde problemen zijn niet veroorzaakt door de airconditioning van het merk Hisense. Hoewel Hisense en haar distributeur HS Climate Solutions B.V. niet verbonden zijn of gelieerd aan Aircovoordeel.nl, heeft HS Climate Solutions B.V. na de uitzending aangeboden om kosteloos een nieuw vergelijkbaar klimaatsysteem te plaatsen bij mevrouw Van Cranenburgh. Een gebaar dat Omroep MAX uiteraard zeer waardeert!” 

Eindredactie Meldpunt

 

Geef een reactie

Reacties (2)

  Ik heb zelf 3 vaste airco’s

  Maar die airco is echt slordig aangesloten, en dat het koelmiddel(gas) ontsnapt is betekent dat de instalatuur niks gecontroleerd heeft.
  Want bij mij is er nog nooit koelmiddel bijgevuld, maar ik heb ook een vakman als instalatuur.

  Ik heb airco’s met een A+++ energielabel en ik verwarm er ook mee in de winter, mijn airco’s zijn 50% zuinigere dan een cv ketel op aardgas. ( dat weten mensen niet )

  Een airco is een type lucht/lucht warmtepomp en helaas geen subsidie want die zit alleen op andere type warmtepompen:
  lucht/water – water/water – bodem/water ( Maar ik dwaal af )

  Maar kort gezegt, airco’s zijn super zuinig als verwarming ( als die een goed energielabel heeft )

  Ik heb ook zeer slechte ervaringen met Aircovoordeel:

  Zodra het geld binnen is kan je fluiten naar je service/garantie. Het is zelfs niet eens mogelijk om telefonisch of via email in contact met Aircovoordeel te komen.

  3 jaar geleden heb ik een Hisense split airco systeem nieuw aangeschaft inclusief montage door Aircovoordeel.

  Na 2 maanden werkte de app al niet meer (deze airco heeft wifi+app).
  Toen ik contact opnam werd het makkelijk afgeschoven naar de app ontwikkelaars dus moest ik daar maar contact mee opnemen, geen idee hoe?

  3 jaar na installatie werkt de airco niet meer. Je raad het al, nu het buiten 30 graden is natuurlijk.
  Na ongeveer 15 keer bellen nam er eindelijk iemand op en die vertelde dat er wel een monteur langs kon komen vanaf €250 maar ik moest alles op de mail zetten, dit gedaan maar geen reactie meer gekregen(is inmiddels 2 weken geleden).

  Nu heb ik een ander bedrijf laten komen, waaruit blijkt dat de hoofd printplaat van de buitenunit defect is. De storingsmonteur vertelde me dat een dergelijk systeem 10-15 jaar mee moet gaan en 3 jaar(net buiten garantie) gewoon opgelost dient te worden door Aircovoordeel.
  Vergeet maar dat je dit kan verhalen op Aircovoordeel want ze zijn simpelweg niet bereikbaar.

  Nu moet ik dus zelf opzoek naar dit onderdeel en dit samen met de kosten van de monteur allemaal betalen! (honderden euro’s)

  Totaal geen voordeel bij Aircovoordeel.

  IK HERKEN MIJN SITUATIE PRECIES ZOALS DEZE.

  DOE ABSOLUUT GEEN ZAKEN MET DEZE FIRMA!!!!!!!