Registeren Inloggen

Vrijdag op tv: Geluidsoverlast door padel: kan deze sport ook overdekt?

Als paddenstoelen schieten padelbanen uit de grond. Leuk voor de sportbeoefenaars, minder leuk voor de omwonenden. Want padel gaat gepaard met veel lawaai. Moet deze sport niet naar binnen verhuizen?

Schadeclaim ter compensatie voor geluidsoverlast padel

Al 2 jaar geleden maakt Meldpunt een uitzending over de geluidsoverlast door padel. Sindsdien blijven klachten over padelbanen op de redactie binnenkomen. Sinds januari 2023 zijn er richtlijnen voor de aanleg van padelbanen, maar die blijken tekort te schieten. In tientallen gemeenten is padel een bron van overlast. In Bleiswijk zijn omwonenden het zo zat, dat zij bij de tennisvereniging een schadeclaim van 700.000 euro indienen, ter compensatie van de waardevermindering van hun huizen. Zou deze sport niet naar binnen moeten verhuizen? Padelspeler Robin Sietsma legt in een nieuw indoor padelcomplex het verschil tussen binnen en buiten padellen uit. Elles de Bruin praat er in de studio over door met Erik Roelofsen, Nederlandse Stichting Geluidshinder en Rob Verhaegen, Meld Overlast Padelbanen.

Eneco weigert onderhoud geiser uit angst voor asbest

En verder: Leni Goor huurt al 33 jaar een geiser die jaarlijks keurig wordt onderhouden. Maar als een monteur 4 jaar geleden ziet dat er brandwerende plaatjes om de geiser zitten, gaan de alarmbellen af. De plaatjes zouden wel eens asbest kunnen bevatten. Eneco weigert sindsdien de geiser te onderhouden. Mevrouw haalt zelf de plaatjes weg en nog weigert het energiebedrijf onderhoud. Eerst moet ze een dure asbestvrijverklaring overleggen. MAX Ombudsman Jeanine Janssen laat de plaatjes onderzoeken en probeert voor mevrouw tot een oplossing te komen.

De uitzending van Meldpunt is te zien op vrijdag 27 oktober om 20.15 uur bij MAX op NPO 2. Of bekijk de uitzending later hier terug.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie