Registeren Inloggen

Vrijdag op tv: Het nijpende tekort aan seniorenwoningen

Dit jaar worden er slechts 2.700 seniorenwoningen gebouwd, terwijl dat er 36.000 moeten zijn om aan de behoefte te voldoen. Met de groei van het aantal ouderen is het niet gek dat verkassen van een grote eengezinswoning naar een appartement hierdoor bijna onmogelijk is. Wat is er nodig om de huisvesting van ouderen vlot te trekken? 

Te weinig seniorenwoningen?

Ingrid Bruinooge huurt sinds 1995 een eengezinswoning in Geldrop. Ze wil nu graag kleiner en gelijkvloers gaan wonen, in de buurt van voorzieningen. Maar de beperkte opties die er zijn, zijn ondanks hun kleinere woonoppervlak fors duurder. Ook in de koopmarkt valt er weinig te kiezen voor senioren. Dat heeft er mee te maken dat er veel minder seniorenwoningen worden gebouwd dan nodig is, zo becijferde ABN AMRO onlangs. Waarom wordt er zo weinig bijgebouwd en wat is hier aan te doen? Of valt het allemaal wel mee, zoals het Economisch Instituut voor de Bouw stelt. Elles de Bruin bespreekt dit met Freek Koersvelt van WoonZorg Nederland, een landelijke woningcorporatie voor senioren en met Taco van Hoek van het Economisch Instituut voor de Bouw.

Antwoorden op kijkersvragen over reisboekingen

En verder: Als een Spaans appartement bij aankomst niet de beloofde hottub blijkt te hebben, wat kunt u dan doen en waar heeft u recht op? En Paul Tekenbroek boekt een all inclusive cruisereis maar moet voor veel zaken bijbetalen. Mag u dat nog all inclusive noemen? Emmy Zundert zat in India een paar dagen zonder koffer, door een fout van vliegtuigmaatschappij Lufthansa. Welke gemaakte onkosten mag zij dan declareren? Antwoorden op deze vragen komen van Babs van der Staak van de Consumentenbond.

De uitzending van Meldpunt is te zien op vrijdag 24 mei om 19:50 uur bij MAX op NPO 2. Of bekijk de uitzending later hier terug.

(Foto: MAX)

Geef een reactie