Registeren Inloggen

Plotseling vreemde afspraak in Google Calendar is spam

Ziet u een afspraak in uw Google Calendar die u onbekend voorkomt? Dit is waarschijnlijk spam. Spammers sturen emails met uitnodigingen voor een afspraak naar gmailadressen. Deze mails filtert Google maar de afspraken komen wel in uw agenda terecht.

Rare teksten

De spamfilter van Gmail werkt goed. Spam bereikt uw inbox meestal niet. Maar door de koppeling met Google Calendar, komen afspraken in spammails soms wel in uw digitale agenda terecht. In deze rare afspraken in uw Calendar staat spam. Er staan teksten in over prijzen die u heeft gewonnen, of een uitnodiging om de nieuwste iPhone te kopen.

Onbetrouwbare linkjes

Ook staan er links in deze afspraken. Klikt u op zo’n link, dan komt u op een onbetrouwbare site. Hier proberen oplichters bijvoorbeeld uw persoonsgegevens te stelen.

spam calendar vreemde

De schermafbeelding hierboven laat twee spam-afspraken zien, de afspraken met het vlammetje. De titel lijkt een herinnering om de nieuwe iPhone te kopen, daaronder staat een link naar zogenaamd de Apple Store. In werkelijkheid is dit een link naar een onbetrouwbare site.

Spam verwijderen

Verschijnt zo’n spamafspraak in uw agenda? Dit kunt u doen om de spam te verwijderen. Klik op de spamafspraak. Er klapt een schermpje uit. Klik in het schermpje op de drie puntjes boven elkaar. Er verschijnt een menu. Onderaan dat menu zit de knop ‘melden als spam’. Zodra u hier op klikt verdwijnt de afspraak uit uw agenda.

Spam voorkomen

Google heeft weet van dit probleem en is bezig om een oplossing te verzinnen. Maar voor het zover is, kunt u op een andere manier deze spam voorkomen. Open de instellingen van Google Calendar. Bij ‘afspraken uit Gmail’ staat: ‘Afspraken uit Gmail automatisch toevoegen aan mijn agenda’. Vink dit uit. Let op: ook uitnodigingen van vrienden en kennissen worden dan niet meer automatisch toegevoegd aan uw agenda.

 

 

Geef een reactie