Registeren Inloggen

Honderden meldingen over loyaliteitsbonus ING. Dit gaat Rogier doen.

ING schaft de loyaliteitsbonus af, en daar zijn klanten niet blij mee. MAX Ombudsman Rogier de Haan roept ING-klanten op zich te melden als zij een bonus hebben opgebouwd die nu vervalt. Wordt een miljoen aan bonussen gemeld dan komt Rogier in actie. Hoeveel meldingen heeft Rogier al binnen? En wat gaat er nu gebeuren?

Boos

“We hebben ongeveer 200 reacties tot nu toe”, vertelt MAX Ombudsman Rogier de Haan. “Mensen zijn boos dat ING miljoenen aan opgebouwde bonus laat verdampen. Ze vinden dat ING, als ze van de bonus afwillen, die moet aftrekken van de hypotheekschuld.”

“Loyaliteit komt van één kant”

Zo mailt iemand ons: “Deze beslissing van ING vinden we erg teleurstellend en niet loyaal. Wij zijn beiden van huis uit en vanaf onze eerste studiebeurs klant bij ING en haar voorlopers als giro en postbank. Onze kinderen zijn ook met hun eerste rekening ING klant. We hebben meerdere lopende hypotheken bij ING en familie aangedragen als nieuwe hypotheekklant. Erg teleurstellend dat de echte loyaliteit van een kant komt.”

“We hadden al een plan voor de bonus”

Velen hadden ook al een idee waar de bonus aan uit te geven. Zo schrijft iemand: ‘We hebben twee kinderen waarvan de jongste op dit moment een koopwoning zoekt. Hij zou dus gebruik kunnen maken van deze bonus, wanneer die blijft bestaan.’ Een ander reageert: ‘Ik vind het niet kloppen dat de bonus zomaar verdwijnt. Je gaat niet iedere dag een nieuwe hypotheek aan. Wij wilden gaan kijken voor een appartement omdat onze eengezinswoning te groot wordt.’

Duizenden euro’s

MAX Ombudsman Rogier de Haan gaf in de uitzending aan dat hij actie gaat ondernemen wanneer 1 miljoen euro aan loyaliteitsbonussen wordt aangemeld. “Zover zijn we nog niet, we zijn bijna halverwege denk ik.” De hoogte van de aangemelde loyaliteitsbonussen varieert van een paar honderd tot 18.000 euro.

Kom met andere oplossing

Kijkers weten al wat ING zou moeten doen. ‘Het opgebouwde bedrag laten gebruiken als extra aflossing voor de hypotheek’, merkt iemand op. Een andere kijker mailt: ‘De ING kan in elk geval de beslissing nemen dat deze bonus intact blijft tot het einde van de overeenkomst.’

Aanmelden en op de hoogte blijven

Rogier de Haan roept iedereen op zijn bonus aan te melden. In dit artikel staat beschreven hoe u dit kunt doen. Wilt u op de hoogte blijven van de actie van Rogier? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief. Dit kan via de groene banner onderaan deze site.

Geef een reactie