Registeren Inloggen

Jovanca en Cees krijgen minder geld bijgeschreven dan gestort

De ING-bank heeft minder geld op bankrekeningen bijgeschreven dan er door rekeninghouders aan contanten bij een automaat is gestort. Dat zeggen twee klanten van ING die, na in het ongelijk gesteld te zijn door ING, hun beklag doen bij MAX Ombudsman Rogier de Haan.

Duizend procent

Als Cees en Linda Sybesma 36.750 euro aan contanten storten bij een stortingsautomaat van ING, schrijft de bank maar 27.350 euro bij. Het verschil van 9.400 euro is zoek. “Wij weten duizend procent zeker dat dit is gestort”, zegt mevrouw Sybesma. ING schrijft het bedrag in eerste instantie, terwijl het onderzoek loopt, alsnog bij op de rekening. Maar een week later trekt de bank dit geld weer terug omdat er volgens ING geen fout is gemaakt. Als bewijs stuurt de bank de logrol op waarop staat wat het stortingsapparaat rond de storting van meneer Sybesma heeft gedaan. Maar gek genoeg vermeldt deze logrol rond die tijd juist een hardwareprobleem bij het ontvangen van biljetten. Desondanks blijft de bank blijft bij haar standpunt dat er niets is misgegaan.

Bank geeft geen gelijk

Jovanca van Ziel overkomt hetzelfde als zij voor de aankoop van een paard 9.500 euro aan contanten stort bij ING. Daarvan komt maar 9.150 euro op haar bankrekening. Ook zij krijgt geen gelijk van de bank.
Hoe bewijs je dat je toch echt het bedrag heb gestort? De geschillencommissie Kifid hanteert bij gebrek aan tegenbewijs de lezing van de bank. MAX Ombudsman Rogier de Haan zoekt contact met ING en probeert het op te lossen.

Ik stort geld maar krijg niet alles op mijn bankrekening

Geef een reactie

Reactie

    Naar aanleiding van het verhaal van Jovanca en Cees. Het zal toch zo zijn dat de ING op een x-moment begint met een lege geldbak en aan het einde van de dag de geldautomaat weer leeghaalt en dan exact telt wat er aan geld totaal is gestort? Vervolgens kunnen ze de “totaal geldtelling” vergelijken wat er in de computer naar de klanten is verschreven?
    Gemiste kans van Elles de Bruin om dit niet aan de ING directeur te vragen….