Registeren Inloggen

Muntgeld opnemen bij een geldautomaat: hoe werkt dat?

Misschien wist u het nog niet, maar bij een geldautomaat kunt u niet alleen briefgeld opnemen en storten. Ook muntgeld is een optie. Daar zitten echter wel enkele voorwaarden aan verbonden. Hoe werkt het precies?

Contant geld

Contant geld is minder populair dan betalen met een pinpas of telefoon. Toch is verstandig om contant geld in bezit te hebben. Zo zijn uw uitgaven meer privé, kunt u betalen wanneer er een pinstoring is bij de bank en bijvoorbeeld gebruik maken van winkelwagentjes. Maar ook in het buitenland, waar soms veelal gebruik wordt gemaakt van contant geld, biedt het uitkomst.

Munten

Niet voor niets biedt Geldmaat aan dat u contant geld kunt opnemen en storten. Briefgeld is de standaard, maar ook muntgeld opnemen en storten is mogelijk bij sommige automaten. Goed om te weten is dat dit echter niet voor iedereen beschikbaar is. Klanten van slechts 3 banken hebben deze mogelijkheid.

Deze banken bieden muntgeld opnemen aan

Klanten van ABN AMRO, Rabobank en ING kunnen ervoor kiezen om muntgeld op te nemen. Rekeninghouders van andere banken kunnen dit helaas niet. Let wel op: bij de 3 bovengenoemde banken kunnen verschillende voorwaarden gelden, om gebruik te kunnen maken van deze muntautomaten. Zo kunt u bij ING en Rabobank alleen munten opnemen met een zakelijke rekening. Ook is er meestal een minimum aantal muntrollen die u moet opnemen.

Hoe werkt het?

Om munten op te nemen moet u om te beginnen bij de juiste automaat staan. Als dit het geval is, ziet u op het beginscherm meteen dat u munten kunt opnemen. Daarna moet u uw pas aanbieden aan de geldautomaat en ziet u welke muntrollen u kunt opnemen. Selecteer hoeveel u wilt van welke muntsoort. Vervolgens moet u uw pincode invoeren, neemt u uw pas terug en komen de rollen uit de automaat. Om het u stap voor stap uit te leggen heeft Geldmaat een overzichtelijke handleiding (PDF), die u hier vindt om nog eens rustig door te nemen.

Bij welke geldautomaten kan ik muntgeld opnemen?

In totaal zijn er 170 locaties in Nederland waar u bij een Geldmaat munten kunt opnemen. Veel hiervan kunt u vinden in bouwmarkten als GAMMA en Karwei. Maar ook in sommige Geldmaatwinkels kunt u munten opnemen en storten. Waar u de automaten precies kunt vinden, is te zien op deze locatiewijzer van Geldmaat.

Hoeveel contant geld kunt u maximaal opnemen per bank?

(Bron: Geldmaat, ING, Rabobank, ABN AMRO. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie