Registeren Inloggen

Geld besparen? Voor deze kostenposten betaalt u waarschijnlijk te veel

Het leven wordt duurder en duurder. Toch heeft u uiteraard ook deels zelf in de hand hoeveel u uitgeeft. Zo is er een aantal zaken waar u waarschijnlijk meer voor betaalt dan daadwerkelijk nodig is. 

Verzekeringen

Wij Nederlanders houden niet van risico’s. Daarom zijn we liever te veel verzekerd, dan te weinig. Toch kan het geen kwaad om al uw verzekeringen eens op een rij te zetten en te controleren of ze echt allemaal noodzakelijk zijn. Bovendien kan het zelfs voorkomen dat u dubbel verzekerd bent. Dat is al helemaal zonde van uw geld. Is eenmaal duidelijk wat u heeft afgesloten en wat u hiervoor betaalt? Ga dan na of u goedkoper uit kunt zijn door over te stappen van verzekeraar.

Telefoon

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de kosten van uw telefoonabonnement. Hoeveel internet en belminuten verbruikt u nou echt iedere maand? Dit is te zien wanneer u inlogt bij uw huidige telefoonprovider. Als u merkt dat u eigenlijk veel minder nodig heeft dan uw abonnement biedt, kijk dan eens of u een andere bundel kunt afsluiten. Wees bovendien niet bang om de prijzen van de bundels te vergelijken met die van andere providers. Is het aanbod beter bij andere providers? Bel uw eigen provider dan eens op en vraag of het niet goedkoper kan. In dit artikel leest u hoe u dat het slimst aanpakt.

Auto

Een nieuwe auto is niet alleen een dure aankoop, maar ook een enorme kostenpost. U betaalt wegenbelasting, verzekeringen, benzine en de nodige onderhoudsbeurten. Daarbij verliest een auto na verloop van tijd zijn waarde. Voor een tweedehands auto betaalt u in de aanschaf een stuk minder. De eerste afschrijving, en de grootste, vin doorgaans in de eerste maanden/jaar plaats van een nieuwe auto. Rijdt u niet veel kilometers, ga dan na of het leasen van een auto dan iets voor u is. In een leasebedrag zijn vaak alle kosten, behalve benzineverbruik, al verrekend.

Abonnementen

Hoeveel abonnementen heeft u afgesloten? Het is waarschijnlijk een grotere kostenpost dan u denkt. Denk aan de sportschool, bibliotheek, streamingdiensten, dat ene tijdschrift of de krant? Ga uw afschriften na om erachter te komen waar maandelijks uw geld naartoe stroomt. Wellicht heeft u zelfs een abonnement op iets wat u compleet vergeten bent.

Boodschappen

Voor de hand liggend, maar op uw boodschappen kunt u flink besparen. Bijvoorbeeld door producten te vergelijken op basis van de kiloprijs. En goed te kijken of huismerken niet een stuk goedkoper zijn. Wilt u precies weten hoe u het voordeligst boodschappen doet? Dat leest u in dit artikel.

(Bron: Archief, PorteRenee, De Spaarpodcast. Foto: Shutterstock) 

Geef een reactie

Reactie

    […] Geld besparen? Voor deze kostenposten betaalt u waarschijnlijk te veel […]