Registeren Inloggen

Profiteert iemand van uw Netflix-account? Zo komt u erachter en voorkomt u extra kosten

Netflix heeft aangekondigd extra geld in rekening te brengen wanneer een Netflix-account buitenshuis wordt gedeeld. Maar soms weet u helemaal niet dat iemand anders van uw account profiteert. Hoe komt u daarachter?

Netflix-account delen

Nu er steeds meer streamingdiensten zijn om uit te kiezen, met elk hun eigen aanbod, is het delen van een account al helemaal voordelig. Maar Netflix steekt hier een stokje voor en brengt sinds mei 2023 extra geld in rekening wanneer zij vermoeden dat u uw account buitenshuis deelt. Maar als u er geen weet van heeft dat iemand uw account gebruikt, dan kunnen die extra kosten per maand een vervelende verrassing zijn.

Hoeveel kost het om een Netflix-account te delen?

Per persoon dat buiten uw huis(houden) gebruik maakt van uw Netflix-account, brengt de streamingdienst 3,99 euro per maand extra in rekening. Deze persoon wordt dan toegevoegd aan uw abonnement. U krijgt wel eerst een melding waarin staat dat u uw thuis-locatie moet bevestigen. En dat u eventueel moet doorgeven dat u uw account ook buitenshuis gebruikt.

Gebruikt iemand uw account buiten uw medeweten?

Om dit te voorkomen, kunt u zelf controleren wie uw account gebruikt en eventuele onbekenden verwijderen. Hiervoor moet u inloggen op uw Netflix-account. Vervolgens klikt u rechtsboven op ‘Account‘ en selecteert u, onder Beveiliging en Privacy, ‘Toegang en apparaten beheren’. Hier krijgt u een overzicht te zien (op data en tijdstip geordend) van alle apparaten die recentelijk uw account hebben gebruikt en op welk geselecteerd profiel.

Staat er een onbekend apparaat tussen? Dan kunt u ervoor kiezen om deze uit te loggen en uw wachtwoord te wijzigen. Zo kan er ook niet meer opnieuw worden ingelogd in uw account door deze persoon.

Geld besparen op streamingdiensten? 8 tips

(Bron: Netflix, NU.nl, Archief. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie