Registeren Inloggen

Netflix gaat account delen nu echt tegen: zoveel gaat het u kosten

Heeft u een Netflix account dat u deelt met uitwonende (klein)kinderen? Dan kunt u binnenkort een mailtje verwachten van Netflix. De streamingdienst gaat nu namelijk echt korte metten maken met het delen van accounts.

Accounts delen op Netflix

Dat accounts worden gedeeld op Netflix is de streamingdienst niet ontgaan. Maar daar is het bedrijf nu echt klaar mee. Daarom kunt u binnenkort een e-mail verwachten waarin staat dat u uw account niet langer met mensen mag delen buiten uw huishouden.

Toch account delen? Dan ook meer betalen

Wilt u toch uw account delen, dan moet u meer gaan betalen. Op die manier wil Netflix meer inkomsten genereren. Om iemand toe te voegen aan uw abonnement, betaalt u maar liefst 3,99 euro per maand meer. U kunt ook voor een ander abonnement kiezen dat u wel mag delen met anderen.

Ook in andere landen geen Netflix-account delen

Ook in andere landen kunnen abonnees een e-mail verwachten. Spanje was 1 van de eerste landen waar Netflix dit beleid al doorvoerde, waardoor Spaanse abonnees al sinds februari meer betalen. Marktonderzoeker Kantar meldde een maand geleden nog dat het streamingplatform in de eerste 3 maanden van dit jaar ruim 1 miljoen gebruikers is verloren als gevolg daarvan.

”Niet betalers zullen toch kiezen voor abonnement”

Netflix gaf eerder al aan, bij de publicatie van de kwartaalcijfers, een “annuleringsreactie” te merken op het nieuwe beleid. Het streamingplatform nam die waar op alle markten waar het delen van inloggegevens voortaan meer geld gaat kosten. Dat zijn onder andere Portugal, Canada en Nieuw-Zeeland. Maar de streamingdienst verwacht dat het gaat om een kortstondige dip en dat gebruikers die eerder niet betaalden zich uiteindelijk zullen melden voor een betaald abonnement.

Geld besparen op streamingdiensten? 8 tips

(Bron: Netflix, ANP. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie