Registeren Inloggen

Waar moet u op letten bij Black Friday-deals?

Het koopevenement Black Friday is eigenlijk al begonnen. Maar vrijdag 24 november is voor veel winkels de kortingsdag. Het evenement duurt tot en met Cyber Monday op maandag 27 november, dus er is genoeg tijd om te profiteren van flinke aanbiedingen. Maar waar moet u eigenlijk op letten voor een echt goede deal?

Vergelijk de prijzen tijdens Black Friday

Het kan nooit kwaad om te kijken of een product ergens anders goedkoper is. Ook tijdens Black Friday geldt dit. Want wie weet, kunt u elders profiteren van nog meer korting.

Check de eerdere prijs

Via Pricewatch op de website Tweakers kunt u de recente prijsontwikkeling zien. Zo kunt u zien hoeveel goedkoper een artikel daadwerkelijk is geworden. Kijk bij de aanbiedingen ook goed naar de eerdere verkoopprijs. Krijgt u korting op de ├ęchte prijs of op de adviesprijs? De adviesprijs is namelijk alleen maar een richtprijs van de fabrikanten en deze ligt vaak hoger dan de winkelprijs.

Controleer ook of de ‘van’ prijs ook echt gevraagd is door de winkel. Deze prijs moet binnen 3 maanden gevraagd zijn, anders is de winkel misleidend bezig.

Wacht op de echte Black Friday dag

Bent u van plan om iets te kopen, maar wilt u de beste aanbieding? Ondanks dat er nu al gesproken wordt van een ‘Black Week’, zijn de hoogste kortingen en meeste aanbiedingen meestal nog op de ‘echte’ Black Friday: vrijdag 25 november.

Controleer de webshop

Ook tijdens Black Friday zijn er veel nep webshops in omloop. Zij proberen u met hoge kortingen te verleiden tot het kopen van een product, wat u vervolgens niet ontvangt. Om dit te voorkomen, kunt u kijken naar de reviews van de webshop, die kunt u simpelweg googelen. Ook is het verstandig om te controleren of de webshop een Kamer van Koophandel-nummer (KvK) heeft en dus is geregistreerd.

Let daarnaast op de uitstraling van de webshop. Klopt het taalgebruik? Hoe is de uitstraling? wat zijn de betalingsmogelijkheden? En kunt u contact opnemen met het bedrijf, en zo ja, hoe? In dit artikel gaan we verder in op hoe u neppe webshops kunt herkennen.

Kwaliteit

Staat u in de winkel en ziet u een mooi item? Bedenk dan van tevoren hoe goed de kwaliteit is. Gaat het product lang mee? En is het het geld, ondanks dat er nu wellicht hoge korting op zit, waard?

Blijf kritisch en geduldig

Veel winkels proberen u te verleiden door te zeggen dat er nog maar een paar items of producten beschikbaar zijn. Of dat de aanbieding maar voor een bepaalde tijd geldt. Hierdoor bent u geneigd om het direct te kopen. Probeer dit echter niet te doen en denk eerst rustig na voordat u een aankoop doet. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel korting er op het product zit en of dit een groot verschil is met reguliere aanbiedingen.

Wat is de levertijd

Om te besparen op de kosten, proberen winkels artikelen nog wel eens in 1 keer te verzenden. Dit kan betekenen dat het even kan duren voordat uw pakketje binnenkomt. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar dit kan vervelend uitpakken als het niet onder de kerstboom ligt of met pakjesavond aanwezig is. Controleer daarom ook de levertijd van de webshop, voordat u iets koopt.

(Bron: Archief, MAX Vandaag. Foto: ANP Foto)

Kent u de webshop nog niet? Eerst reviews checken, dan bestellen

Geef een reactie

Reacties (3)

    Ik doe er niet aan mee. Nooit gedaan ook.Volksverlakkerij van de bovenste plank.

    […] logische, maar fijne tip: let op acties en aanbiedingen. Zo is er aan het eind van november het Black Friday weekend en Cyber Monday. Tijdens deze dagen geven winkels enorm veel korting. Door uw cadeaus op die momenten in te slaan, […]

    […] bieden regelmatig kortingen en aanbiedingen aan die aanzienlijke besparingen kunnen opleveren. Door folders en online platforms in de gaten te […]