Registeren Inloggen

Wat mag een glazenwasser in rekening brengen? Dit zijn de prijzen

Glazenwassers opereren traditioneel vaak in 1 hele wijk of straat. Daar komen andere bedrijven vaak maar moeilijk tussen. De concurrentie is vaak groot. Voor de klant is vooral de prijs en wat die ervoor terugkrijgt interessant. Wat zijn de prijzen en waar hangt het van af?

Vergunningen in Zaandam, maar wat is de normale situatie rond glazenwassers?

In Zaandam is na herhaaldelijke problemen met malafide glazenwassers recent een nieuw vergunningenstelsel opgetuigd door de burgemeester. Dit moet onderlinge intimidatie en criminaliteit tegengaan en andere problemen (zoals uitbuiting van personeel). Dit is een bijzondere situatie, die zeker niet in het hele land speelt.

Maar wat moet de consument weten van glazenwassers voordat die een opdracht geeft? Er is een branchevereniging Schoonmakend Nederland voor schoonmaakbedrijven, waar ook glazenwassers onder vallen. Leden zijn in het bezit van het Keurmerk Schoon, wat staat voor professionaliteit en financiële betrouwbaarheid.

Ook is er Glazenwasser Keurmerk, van de gelijknamige organisatie, die meer specifiek voor glazenwassersbedrijven actief is. Ook dit keurmerk biedt consumenten een vertrouwde keuze en beschermt tegen louche praktijken. Het keurmerk streeft naar een veiligere en betrouwbaardere glazenwassersbranche door het handhaven van strenge normen. Daar kunt u voordat u een opdracht geeft altijd naar vragen. Misbruik van het keurmerk kunt u melden met een speciaal formulier. Lees ook dit artikel als u wilt voorkomen dat u met een malafide bedrijf in zee gaat.

Wat is een normale prijs voor een glazenwasser? Welke factoren bepalen de prijs mee?

Glazenwassers hanteren verschillende tarieven afhankelijk van het type woning en de moeilijkheidsgraad van de klus. Gemiddelde prijzen variëren van 20-25 euro voor een standaard rijtjeswoning tot 40-50 euro voor een vrijstaande woning. Glazenwassers rekenen meestal een uurprijs tussen 38 en 50 euro, inclusief extra kosten voor materialen. De kosten worden beïnvloed door factoren zoals bereikbaarheid van de ramen, het aantal ramen, en of kozijnen ook worden meegenomen.

Wat is er onderhandelbaar met de glazenwasser?

Er zijn heel verschillende opdrachten denkbaar voor glazenwassers. De ene klant wil alle ramen laten doen, voor en achter, onder en boven. Maar anderen willen misschien alleen maar de bovenverdieping, omdat ze daar zelf niet bij kunnen komen. Uiteraard scheelt dat in de prijs.

Ook is het mogelijk dat buren of een hele straat een speciale prijsafspraak maken met de glazenwasser met een korting voor elke deelnemer. Hoe vaak de glazenwasser komt, kan ook de prijs positief beïnvloeden. Verder is het mogelijk losse afspraken te maken over de ramen aan de binnenzijde.

Met meer man en beter materiaal sneller werk leveren

Het aantal medewerkers is ook van invloed, want zo kan de klus sneller en goedkoper gebeuren. Het bedrijf is dan immers sneller de wijk uit en kan dan ergens anders nog een andere klus doen. Ook kan het uitmaken of ze werken met een ladder of een spons aan een lange uitschuifbare stok. Dat gaat allemaal stukken sneller. Voor flatgebouwen gebruiken ze meestal hoogwerkers of hangbakken aan de gevel, die het werk vergemakkelijken.

(Bron: NH Nieuws, NOS, Schoonmakend Nederland, Glazenwasser Keurmerk, De Orkaan. Foto: ANP)

Schoorsteenveger, loodgieter of slotenmaker nodig? Zo voorkomt u dat u met malafide bedrijven in zee gaat

Geef een reactie