Registeren Inloggen

Elles de Bruin: Al dat plastic, kan dat echt niet minder?

Elles de Bruin schrijft iedere 2 weken een column over iets dat haar opvalt, dwarszit of wat ze simpelweg heeft meegemaakt. Deze week schrijft Elles over de hoeveelheid plastic dat voor producten wordt gebruikt.

Minder plastic gebruiken

We moeten minder plastic gebruiken; dat weten we allemaal. Maar dat zie ik nog steeds te weinig terug bij mijn aankopen.

Plastic ergernis 1:

Het kleine plastic zakje met een reserveknoop dat aan een nieuw kledingstuk zit. Ik knip het er altijd af, het verdwijnt in een doos, maar het gebeurt zelden dat ik een knoop kwijtraak en op zoek ga naar deze reserveknopen. Dus vraag ik me af: kunnen we niet gewoon stoppen met die plastic zakjes met knopen? Als er een knoop mist, koop ik er wel een in de winkel. Dan is de trui of het overhemd bij aanschaf iets goedkoper en dan kunnen de plastic zakjes achterwege blijven.

Ergernis 2

Mijn 2e ergernis zijn de plastic verpakkingen, met daarin weer kleine verpakkingen. Bijvoorbeeld bij koekjes, wafels, snoepjes, et cetera. Misschien handig om mee te nemen, maar ook hier weer heel veel plastic.

Ergernis 3

Tot slot: Het vele plastic op de fruit- en groenteafdeling. We hebben het er al zo lang over, maar het kan nog steeds niet anders kennelijk. Maar liefst 4 appels apart in plastic ingepakt, avocado’s in een plastic schaaltje met weer een plastic zak erover heen. Ik erger me eraan, u ook?

Meer columns van Elles de Bruin

Bent u benieuwd naar andere columns van Elles de Bruin? Via deze link kunt u ze allemaal lezen.

Elles de Bruin: Deltaplan vergrijzing

(Bron: MAX Magazine, p.40. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (3)

  1) Die knoop verdijnt hier ook in een doos, en die wordt regelmatig gebruikt. Wel zo fijn om een knoop te hebben van de juiste kleur. Laat me raden, Elles de Bruin koopt geen knoop, want weet toch niet hoe je die aan moet zetten. Elles koopt wel even een heel nieuw kledingstuk. Een miniem plastic zakje uitgespaard maar een nieuw stuk vervuilend textiel gekocht.
  2)Lekker jezelf druk maken om koekjes, snoepjes en wafels. Misschien is het tijd om wat gezonder te gaan eten? En dus niet een hele doos koek in een keer leeg te **eten?
  En als je dan zo af en toe een koekje neemt, is het maar wat fijn dat dat koekje nog vers is.
  3) Ach op zich ook wel weer prettig dat niet Jan en Alleman in je appels geknepen heeft.
  Maar het fruit blijft op die manier langer vers. Een komkommer is een mooi voorbeeld. Dus de keuze een stukje plastic of eten weggooien wat vaak al een hele wereldreis heeft gemaakt

  Is dit dezelfde vrouw die vindt dat elektrisch rijden beter voor het millieu is en dan strand met een lege accu, en dan door een grote diesel van de ANWB naar de oplaadpaal gebracht wordt? Al eens uitgerekend hoeveel je het millieu bespaart? het is niet zo simpel. Die ANWB diesel heeft ONNODIGE km’s gemaakt omdat Elles zonodig elektrisch moet rijden.
  En hetzelfde geld met dat plastic. Het heeft niet alleen nadelen.

  Helemaal mee eens !! Vaak onzinnige verpakkingen in Plastiek !! is helemaal NIET nodig ! gewoon een tasje / zakje meenemen én dat is prima te doen !!

   En omdat u zoveel uitroeptekens gebruikt heeft u ineens gelijk?
   Komt een beetje over als stampvoeten omdat u geen argumenten heeft.
   Want u onderbouwt niets.