Registeren Inloggen

Mag ik het AstraZeneca-vaccin weigeren en om een andere vragen?

Bij de achterban van Omroep MAX is onrust over de vaccins van AstraZeneca en Janssen. Nadat in het nieuws is gekomen dat er kans is op een zeldzame vorm van trombose, willen sommige mensen deze vaccins niet meer. Maar kunt u dan kiezen voor een ander vaccin? In dit artikel legen we uit wat de mogelijkheden zijn.

Waarom mag ik niet kiezen?

Op het forum van Meldpunt staan veel meldingen van senioren die het vaccin van AstraZeneca en Janssen niet willen. Omdat er in het buitenland bij sommige gevaccineerden een ernstige vorm van trombose is ontstaan na de prik. “Bij mij in de familie komt trombose voor en zelf heb ik 2 aut0immuun-ziektes dus ben er zeer huiverig voor.” schrijft Mickey Mae. “Ik heb al van alles proberen te verzinnen om toch aan Pfizer te komen maar vergeefs.” Ook willen een aantal senioren het vaccin dat het meest effectief is. Het kabinet kijkt op basis van (internationale) adviezen of én welke vaccins voor een bepaalde doelgroep geschikt zijn. En als die keus gemaakt is, moet de burger mee.

Waarom krijgen 60-plussers wel AstraZeneca en Janssen?

Volgens de Gezondheidsraad is het risico voor de 60-plussers op ernstig ziek worden of overlijden door corona veel groter dan de kans op ernstige bijwerkingen door het vaccin. Voor deze leeftijdsgroep is het AstraZeneca-vaccin veilig en goed bevonden. Valt u in de groep van de meest kwetsbare mensen, dan krijgt u het BioNTech/Pfizer-vaccin en het Moderna-vaccin. Welk vaccin u krijgt, kunt u zien als u de vragenlijst op de website van de Rijksoverheid beantwoordt.

Loop ik meer risico als ik ooit al trombose heb gehad?

Het RIVM ziet niet meer trombose of embolie na de vaccinatie. Mensen die eerder een trombose of embolie hebben gehad, hebben geen verhoogd risico op dit zeldzame ziektebeeld. Dit geldt ook voor mensen die trombose of embolieën door COVID-19 hebben gehad. Ook personen die een tekort aan bloedplaatjes hebben (trombocytopenie), bloedverdunners gebruiken of een stollingsstoornis hebben (gehad), hebben geen verhoogd risico op trombose.

Wat als ik het vaccin weiger?

Het staat u vrij om het vaccin te weigeren. Maar het is niet aan te raden. Volgens het RIVM maak je daarna in principe geen aanspraak meer op een vaccinatie. Ook een vaccinatie ruilen met een ander is niet mogelijk. Voor het RIVM is vaccineren een dusdanig grote operatie, dat het schuiven met afspraken niet mogelijk is.

Is een vaccinatiereis de oplossing?

Wereldwijd bieden verschillende organisaties vaccinatiereizen aan. Tijdens zo’n reis combineert u vakantie met het laten zetten van een coronaprik. Zo biedt het Nieuw Israelitisch Weekblad een vaccinatiereis naar Israel aan. Waar u zich kunt laten vaccineren met het Pfizer- of Janssen-vaccin. Voor wie wel AstraZeneca wil, kan een vaccinatietrip naar Servië boeken. Bedenk wel dat de overheid reizen naar het buitenland afraadt. Gaat u op vaccinatiereis, dan gaat u op eigen risico. Niet alle reisverzekeraars keren uit bij schade. Daarnaast wordt u niet gerepatrieerd en moet u bij terugkomst in quarantaine.

Bron: RIVM, MAX Vandaag

Geef een reactie

Reacties (45)

  Servië is al gestopt met het vaccineren van buitenlanders. Misschien handig om de tekst even aan te passen?

  U wilt ons uitleggen wat de mogelijkheden zijn, maar volgens mij is er geen een mogelijkheid geopperd waardoor je een ander vaccin zou kun kiezen. Ik voel zelfs een zekere dwang om toch dat vaccin te moeten nemen want iets anders krijg je niet.. Het is te triest voor woorden en daarbij omroep Max komt op voor ouderen. Ik merk hier niets van. Het zou jullie sieren om voor deze groep op te komen en laten blijken jullie begrip voor deze groep die gewoon een vaccin door de….. geduwt krijgt net een stelletje uitgestoten burgers

   Er staat een petitie op petitie.nl
   (Rechtoppfizer) het zou leuk zijn als MAX hier een beetje aandacht aan zou geven Het is al door 3700 mensen getekend en daarbij zullen ook een hoop leden van Max bij zitten Want de kwetsbare groep 60-64 heeft recht op gelijke behandeling En het zou niet zo moeten zijn dat zij de enigste groep zijn de astra zenica krijgt en de rest van de bevolking Pfizer. En dat is juist de doelgroep die jullie leden zijn. Dus ik zou zeggen help die mensen en teken de petitie en breng het onder de aandacht

  Er is heel veel onrust, verdriet en stress in de groep van 60- 64 jarigen, door dat ze AstraZeneca krijgen /of hebben geweigerd en geen zicht hebben op een ander vaccin.
  Mensen liggen hier wakker van.
  Willen zich ook goed beschermd voelen, net als de rest van de Nederlandse bevolking die wel Pfizer of Moderna krijgen.
  Van ons (ik behoor tot die groep) word gevraagd of wij het risico willen nemen op een herseninfarct ( of ernstige trombose).
  Waarom is er zo weinig begrip en aandacht voor deze groep.
  Omroep Max..doe er wat mee..alsjeblieft.

   Heb tot nu toe alleen dhr wilders ( waar ik niet persé mee geafficheerd wil worden) het voor de 60-65 jarigen opneemt, voor de rest niemand….. teleurstellend.

  Heb al 5 keer de GGD en de huisarts gebeld. Mijn vrouw kan alleen gevaccineerd worden met Astra-Zeneca, zeggen zij. Zij wil dat niet om de bloed problemen. Nu zijn duizenden mensen niet gevaccineerd door de stugge, starre houding van de arrogante Nederlandse ambtenarij. De RIVM, GGD, huisartsen spelen allemaal een spelletje. Zij zitten met miljoenen Astra vaccin in hun maag, en willen die eerst weg werken. Als er iemand ziek wordt, is het de schuld van de arrogante overheid. De burgers van Nederland zijn nr.1 en niet de overheid. Er moet een KEUZE zijn.

  Ik ben 60 en word in juli 61. Vandaag oproep voor AstraZeneca geweigerd wegens auto immuunziekte en dus daardoor angst voor ernstige bijwerkingen Vriendinnen van mij die begin dit jaar 60 werden krijgen wel een pfizer vaccinatie. In de originele bijsluiter vsn AstraZeneca staat overigens dat ze niet veel weten over de werking bij ouderen van 55 jaar en ouder !!!!!!! waarom dan verplicht dit vaccin door de strot duwen.??
  Ik vind het heel erg als een omroep als Max en andere ouderenbonden en organisaties zich niet sterk maken voor vrije keuze van 60-65 jarigen. Willen ze de IC s nou leeg krijgen of juist bezetten met deze kwetsbare groep? Ik krijg heel misschien pas september een nieuwe kans op een prik, aldus mijn huisarts. Schandalig dat de menselijke maat ook hier weer ontbreekt. Kan omroep Max hier niets aan doen?

  17 februari eerste prik astrazeneca gehad na 5 dagen heftige reactie van mijn immuunsysteem gehad . Heel erge hoofdpijn. Spierpijn, vermoei

  17 februari eerste prik astrazeneca gehad na 5 dagen heftige reactie van mijn immuunsysteem gehad . Heel erge hoofdpijn. Spierpijn, vermoeidheid.
  Onderhuidse bloedingen op onderarmen en onderbenen. Diaree. Tot oo dit moment nog niet helemaal terug oke.
  Ook 4 mei darm onderzoek gedaan en er waren heel veel rode plekken en ontstekingen te zien . 5 mei zou ik de tweede prik moeten krijgen van astrazeneca. Maar de m.d.l. specialist heeft gezegd dat ik geen tweede prik meer mag hebben voordat er duidelijkheid is over mijn bijwerkingen maar nergens kun je terecht contact gehad met rivm, ggd , huisarts , melding bij lareb maar er wordt allemaal terug gereageerd met standaard mail.
  En het advies dat ik mij toch beter kan laten inenten voor de tweede keer met dat vergif van astrazeneca. Dus heb het niet gedaan die tweede prik.
  Maar loop nu wel rond met weinig bescherming. Ik ben veroordeeld voor astrazeneca omdat ik 63 jaar ben. Eerst in december 2020 zouden wij phizer krijgen omdat die een betere bescherming voor de oudere zou betekenen. Maar inmiddels is die hele strategie een rommeltje.
  Ik zou zeggen niet aan beginnen aan die rotzooi van astrazeneca wacht beter tot dat je je phizer of moderne krijgt.

   Hoi Kees,
   Verschrikkelijk wat ik lees over je reaktie op het vaccin.
   Ik vraag me af waarom er geen bond, omroep of advocaat voor de groep 60-64 wil opkomen. We worden niet gehoord, zijn proefkonijnen en dat vanwege overschot AstraZeneca vaccins. Wie is er verantwoordelijk voor jouw klachten en problemen ? Wordt er weer weggekeken? Weer een nieuw schandaal op komst? Waarom kunnen wij niet pfizer krijgen?

  Ongelooflijk verhaal Kees over je bijwerking.!
  Nog ongelooflijker dat ze je adviseren ook nog een tweede prik met AstraZeneca te nemen.
  Waarom moeten wij ( groep 60 – 64 ) zo ongelooflijk tobben.
  Aandacht voor angst en de psyche van mensen is er al helemaal niet.

  Er bestaat een petitie onder de naam:

  https://rechtoppfizermoderna.petities.nl/.

  U kunt hier intekenen als u, net als ik, angst heeft om gebruik te moeten maken van het Astra Zeneca vaccin en deze het liefst omgezet ziet worden in een ander vaccin tegen Covid19.
  Behalve het ondertekenen hiervan, ziet u ook de laatste berichten omtrent de Astra en kunt u in de commentaren ook uw reactie kwijt.
  Deze petitie loopt al naar de 5000 ondertekenaars en zal volgende week worden aangeboden aan de heer Hugo de Jonge.
  Tevens staat er in een bericht van de petitieopstelster, opgesteld in afgelopen week, een opsomming van mailadressen van verschillende bewindslieden. Het loont misschien om deze aan te schrijven, teneinde deze problematiek in de 2e kamer aan te kaarten. Ook kan men (bericht van 4 mei) rechtstreeks naar het FB account van de heer Hugo de Jonge gaan.

  LEVE DE VRIJHEID!!!!!!!! Wanneer komt de groep 60-65 in aanmerking voor het Pfizer vaccin? Hoe is mogelijk, dat in een vrij, democratisch land , u beslist dat deze leeftijdsgroep de “BLOEDKLONTER” vaccinatie AstraZeneca MOET krijgen. Laat mensen desnoods gewoon zelf een keuze maken. Waarom niet gewoon allemaal het Pfizer of Moderna. Denemarken is al gestopt met AZ en Janssen, dit zal toch echt niet voor niets zijn. Nu hebben ze vandaag in Spanje ook besloten om de mensen 60-65 in plaats van AstraZeneca ook Pfizer te geven. Ik wil gewoon zelf kunnen kiezen en niet iets door mijn strot geduwd krijgen wat gevaarlijk is voor mijn gezondheid.

   Helemaal eens, hopelijk zijn er straks zonbestemmingen die toeristen vaccinatiereizen aan gaan bieden……. gat in de markt👍

   Dan zou ik maar heel snel stoppen met het overwegen om welk vaccin dan ook toe te laten dienen.
   Waarom zou u? Op basis van wat?

  De petitie “Pfizer/Moderna voor elke 60-plusser die dat wil” is inmiddels meer dan 5000 keer ondertekend.
  Als iedere Astra Zeneca weigeraar dat ook wil doen dan komen we hopelijk al een stuk verder. Hoe meer ondertekeningen hoe beter

  Ze hebben de interval tussen 2 prikken verlaagd naar 9 weken , De gezondheidsraad/rivm geven advies 12 weken . Vanwege effectiviteit is dat ook veel beter. Bij de site van LHV wordt ook duidelijk gezegd 12 weken. Nog meer een reden om deze astrazeneca te weigeren, vooral als je ongeneeslijk ziek bent

   Dat is al lang bekend ( helaas) maar mensen zijn zeer bang en zijn zo in de waar geraakt dat ze NIET meer weten wat ze moeten doen ..
   Mensen zijn dus bang dat ze ziek worden en blindelings in zogenaamde Corona geloven ze daardoor op welke kant moeten ze weten ze op dit moment niet …
   Het probleem i.v.m. al die commotie met zogenaamde Corona is het absoluut in de hersens door angst bij hele bevolking ingenesteld en het is slechts vraag wanneer
   ieder voor zichzelf iets durven zeggen opstaan zal ..
   Niet ieder door onderdrukking nu stevig in eigen schoenen staat ..
   Tenslotte dit gedoe en probleem met Corona is dus al lang veel uitgebreider en aangegeven link van commonsensetv.nl is het slecht en voorlopig een klein druppel ..

  Zoek eens naar Dr. Carrie Madej, of Dr. Andrew Kaufman, er zijn er nog heel veel meer. O ja gebruik bij het zoeken maar eens de DuckDuckgo zoekmachiene.

  Ik hoop zo, zo vanuit het allerdiepste van mijn hart dat de mensen die ook maar denken zich te laten vaccineren, ook hier, eens wakker worden en doorzien wat er hier speelt.

  Het is voor mensen die het wereldnieuws volgen om te janken en om je haren uit je hoofd te trekken om te zien wat hier speelt en hoe overheden en media er alles aan doen om u belangrijke informatie te onthouden.

  Mensen, er is geen oversterfte. U kent niemand die is overleden aan Corona en als dat zo is dan is het een persoon op leeftijd geweest met achterliggende aandoeningen.

  Voor die mensen is een griep fataal. De griep doodt in Nederland jaarlijks zo´n 8.000 mensen en in 2018 waren dat er 11.000.

  De griep is nu verdwenen en het zogeheten COVID heeft het overgenomen.
  Dezelfde cijfers, zelfde symptomen, zelfde gemiddelde leeftijd.

  Dit vaccin, een mRNA vaccin (laat u informeren wat een mRNA vaccin is!) heeft niets te maken met het coronavirus.

  Smekend probeert zo´n 20% van de mensheid de mensen te laten zien wat er werkelijk speelt. Altijd onderbouwd. Het wordt afgedaan als “complotdenken” en “fakenews” door de media die blijkbaar het monopoly hebben op de waarheid maar nooit de andere kant van het verhaal onderzoeken.

  Word wakker, lieve mensen. Alsjeblieft. Kijk eens op websites, nieuwssites die GEEN (financiële) belangen hebben. Deze mensen maken zich oprecht zorgen om u en ons.

  De waarheid ligt voor handen, de waarheid wordt getoond maar als mensen het niet wíllen lezen en zich niet eerst willen laten informeren dan is dat onverantwoordelijk gedrag.

  Het gaat om uw lichaam. Of dat van uw kinderen. Of uw ouders. Wilt u niet eerst heel duidelijk weten wat er in zo´n vaccin zit? Wilt u niet weten hoeveel doden er, nu al, zijn gevallen door deze vaccins?

  Wilt u niet weten dat er, wereldwijd, geen oversterfte is?
  Wilt u niet weten dat er in 20 van de 50 staten in Amerika geen tot nauwelijks maatregelen waren t.o.v. corona en dat zij het veel beter doen?

  1+1=2 maar de leugen is ZO groot dat je bijna niet kunt geloven dat mensen zo in en in slecht zijn om, ten koste van mensenlevens, dit experiment doordrukken voor macht en geld.

  Wees wijs. Gezonde mensen injecteren??? Kinderen????
  Laat uw emoties even in de koelkast staan en bekijk objectief naar wat er hier gebeurt. Het is zo makkelijk te doorzien. Maar het moeilijkste is om mensen te overtuigen dat ze jarenlang zijn voorgelogen.

  U en ik zijn absoluut niets waard voor dit soort mensen en denk niet dat de overheid, de politiek, ons hier uithaalt en we ooit vrij zullen zijn. Deze mensen voeren opdrachten uit. Zij leiden geen land.

   https://commonsensetv.nl/zou-het-kunnen-zijn-dat-alles-is-gelogen/

   Laat uw gezonde verstand spreken. Niet uw angst. Dat is nergens voor nodig. Er is geen enkel verschil met de jaren hiervoor. Wedden dat deze reactie´s gecensureerd worden, zoals overal het geval is?

   U MOET en ZAL gevaccineerd worden. Al moeten ze uw rechten er voor afpakken en ieder tegengeluid censureren. Laat dat even inwerken. Denk daar eens goed over na.

   Ben het helemaal met u eens!

   Wijze worden echt !
   Maar laten we hopen dat maar een enkel individu van die zogenaamde onze overheid mensen deze tekst lezen zal …
   Wat betreft ons gewone stervelingen inderdaad is het zo dat we laatste gaatje op de fluit zijn, en die gaatje is het sowieso niet echt van belang meer, dus of die weg is of niet
   absoluut is hoe je dan ook aanneemt het is ook niet nodig ..
   Geschiedenis heeft ons geleerd toch, als we onszelf niet kunnen helpen kabouters voor ons dat zeker zullen niet doen …

  Vraag me serieus af waarom al die mensen een injectie willen? Het is immers geen vaccin, maar een mRNA injectie. Deze injecties kunnen met uw DNA corresponderen oftewel wijzigingen aanbrengen in uw DNA. Nog nooit is op mensen een dergelijk experiment uitgevoerd. U loopt dus een enorm risico. Er bestaan geen medicijnen wanneer het mis gaat. Uw DNA is immers al gewijzigd. De injecties zijn zeker niet goedgekeurd, al beweerd men van wel: ze hebben een tijdelijke goedkeuring, die in december 2023 afloopt. U kunt dit gewoon vinden op internet. U bent dus gewoon proefkonijn voor de pharma, waarvoor u in een iets andere tekst zelf tekent voordat de injectie gezet wordt. Ook dient de toediener u te wijzen op alle bijwerkingen, dus niet alleen de bekende zoals hoofdpijn, diarree, duizelig enz. Ga zelf maar eens op zoek hiernaar op internet, het staat er gewoon allemaal. Daar komt bij omdat u aan een experiment meedoet, de vraag die onmiddellijk rijst is of uw ziektekostenverzekeraar kosten gaat vergoeden, wanneer het mis gaat. Dat hoeft helemaal nu niet maar over een paar maanden, een jaar twee jaar enz. De fabrikant is niet aansprakelijk, omdat het een proef of experiment betreft, de overheid heeft deze aansprakelijkheid overgenomen. Maar kijk even naar de afwikkeling van de schade ontstaan door de gasboringen in Groningen of de toeslagen affaire? Ik geef u weinig kans van slagen. En Meldpunt graag uw huiswerk overdoen!

  Het antwoord wat Max geeft op de vraag of men als 60-64 jarige het vaccin van AstraZeneca mag weigeren is volledig in lijn met het RIVM.
  Navraag bij mijn eigen huisarts in Amsterdam Zuid blijkt dat 35% van de doelgroep niet komt opdagen. In andere delen van de stad is het opkomstpercentage nog lager. Dit zou neerkomen op ongeveer 350.000 weigeraars. Net zoveel als de inwoners van de stad Utrecht. Lijkt mij toch wel een serieus probleem.

  Mijn man heeft de Astra Zeneca geweigerd. Niemand kan hem vertellen wanneer hij nu alsnog geënt zal worden, welk vaccin hij dan zal krijgen of waar hij nu terecht kan…..
  Vandaag heb ikzelf mijn eerste Pfizer enting gekregen en heb mijn man gewoon meegenomen (hoorde van andere mensen dat dit lukte), maar helaas alle controles kwamen we samen door behalve de laatste… Hem werd verteld de huisarts te bellen, masr de huisarts verteld ons de GGD te bellen….. DUS WAT NU???

   De enige reden dat ik mij heb laten vaccineren overigens is het feit dat ik nu toegang heb tot alles wat mij anders geweigerd wordt….

  Veel mensen zijn negatief over AstraZeneca en willen Pfizer een nieuw vaccin met een hele andere techniek. Astrazeneca is een Vector-vaccin, deze techniek wordt al jaren gebruikt, ook bij reisvaccinaties. Reisvaccinaties voor mensen die naar Turkije zich in een all inclusive resort volvreten en zuipen, daar hoor je nooit wat over. De kans op trombose als u in een vliegtuig stapt is nog groter.
  De mRNA-technologie die is gebruikt voor het vaccin van Pfizer en BioNTech wordt al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw ontwikkeld, maar het is nu voor het eerst dat deze technologie heeft geresulteerd in een goedgekeurd vaccin. Het is dus nog niet bekend welke bijwerkingen dit vaccin over 5 jaar heeft bijvoorbeeld……
  Ik ben 48 en ik heb via mijn huisarts 4 weken geleden AstraZeneca gekregen. Ik stond op een wachtlijst voor vaccins die overbleven. Na 2 dagen werd ik al gebeld, meer dan 50 % no show dus ik kon het vaccin krijgen. Ik was 1 dag daarna ziek, en daarna nergens meer last van. Dus denk ook eens na over het Pfizer vaccin en andere op dezelfde basis…. niemand weet wat de lange termijn effecten hiervan kunnen zijn…..

  Ongelooflijk dat wij als 60 Plussers, geboortejaar 1959 gedwongen worden om Astrazenenica te nemen.
  Inverband met mijn hartritmestoornissen (acht keer cardioversie gehad) lig ik er wakker van dat ik verplicht deze vaccinatie krijg.
  Al weken bezig geweest om Phizer te krijgen net zoals mijn vrouw, stad en land afgebeld om dit voorelkaar te krijgen met als resultaat dat dit niet gelukt is.
  Ik laat Astrazenenica waarschijnlijk voorbij gaan en dan maar hopen dat ik later in het jaar gevaccineerd kan worden met Phizer.

  Vandaag heb ik de oproep gekregen voor de Astrazenica vaccinatie. Ik maak er net als vele andere 60-65 jarigen geen gebruik van. Ik wil geen vectorvaccin. Het is slikken of stikken voor ons. De voordelen wegen zgn. op tegen de nadelen maar daar ben ik het niet mee eens. Veel vragen blijven nml. onbeantwoord:
  – effectiviteit bij ouderen is beperkt onderzocht
  – duur van de bescherming. In Groot Britannie in het najaar w.s. 3e vaccinatie voor 55+
  – bescherming bij mutaties. Bij de Zuid Afrikaanse mutatie is deze in ieder geval al heel beperkt
  – de bijwerkingen (ook op lange termijn) EMA onderzoekers hebben verband van tromboze en verlaagde bloedplaatjes erkend
  Ik wil mij wel laten vaccineren met Pfizer/Moderna. Wij 60-65 jarigen worden nu veroordeeld om ongevaccineerd te blijven of tot het nemen van Astrazenica. Ik heb de petitie ondertekend, net als al vele anderen, om gevaccineerd te mogen worden met Pfizer/Moderna. De petitie krijgt alleen weinig media aandacht. Omroep MAX moet dit voor zijn doelgroep toch echt oppikken!

   Ook ik heb de petitie ondertekend en wil graag gevaccineerd worden met Pfizer of Moderna. Ik heb rond de jaarwisseling Covid gehad en gelukkig niet in het ziekenhuis gekomen. De kans om te overlijden aan Covid is vele malen groter dan aan de bijwerkingen van Astrazeneca. Dat is de stelling van Hugo de Jonge. Prikken wat de pot schaft. Aangezien ik Covid heb overleefd ga ik niet het risico nemen om ernstig ziek te worden van Astrazeneca. Ik zou in ieder geval een half jaar antistoffen hebben en wacht graag op Pfizer.
   Voor de mensen in onze leeftijdscategorie met medische indicaties hoop ik dat er gauw een oplossing komt en dat zij recht krijgen op een vaccin dat meer bescherming biedt dan Astrazeneca. Er zijn zelfs al jongeren met een medische indicatie die vandaag Pfizer krijgen toegediend.

  Waarom is het niet mogelijk om de 2e prik van Astra niet bij de ggd kan halen wanneer je niet bij de huisarts kan op de dag die de huisarts heeft ingepland en er geen andere mogelijkheden zijn bij de huisarts. Ik ben uit 1957 dus moest bij de huisarts voor de 1e prik bij huisarts

  Leeftijdsdiscriminatie, dat is het!

  Wij zijn 63 en 64 en willen geen AstraZeneca, vanwege de bijwerkingen. Het is zelfs zo dat het in Nederland mooier voorgespiegeld wordt dan het werkelijk is. Volgens een recent onderzoek van de Universitiet Grazz zijn er veel meer Trombose gevallen dan men in Nederland verteld (1/100.000)
  Maar onze leeftijdsgroep moet die rommel maar accepteren.
  Nu vraag ik mij af of de overheid ons discrimineerd op onze leeftijd!
  En leeftijdsdiscriminatie is toch strafbaar. Dus Den Haag lapt, in mijn ogen, haar eigen regels en wetten gewoon aan hun laars.
  Gewoon een schande want wij willen dolgraag Pfizer, maar dat krijgen we niet.

  ik heb vandaag een hele belronde gedaan, eerst nogmaals bij de huisarts gevraagd of ik op medische indicatie pfeizer mag hebben, dat moet ze dan melden bij de GGD en dan mag de GGD je alleen Astra Zenica geven dus cirkel weer rond. kortom zinloze actie!
  Toen RIVM gebeld waar ik eventuele letsel schade kan melden deze vraag hadden ze nog gehad ze zou de vraag doorzetten en nog geïnformeerd worden
  Lareb gebeld over de gang van zaken in Nederland nu er door geprikt wordt in deze groep 60-65 zijn er nu ook drie mannen met dezelfde klachten er was een vertekend beeld omdat nu eenmaal veel vrouwen in de zorg werkte etc. en dus meer geprikt waren.
  Deze 3 mannen waren boven de 60
  Dus zowel vrouwen als mannen lopen evenveel risico en dus ook boven de 60 jaar.

  geprobeerd VWS te bellen alle nummers onbereikbaar?

  kortom als geen keuze hebt zo zie ik het n.l ,

  Astra Zenica is volgens het RIVM/GGD gezondheidsraad je eigen vrije keuze en zijn dus ook de risico op schade ook voor jouw, dus jammer geen schade claim mogelijk.

  de andere keuze is dus geen vaccinatie,
  en dan hopen dat Astra Zenica opdroogt en je een september prikronden als alle niet Nederlanders asielzoekers werk emigranten; niet belasting betalers zijn geweest dan wordt gekeken of er ruimte is om 60-65.

  Ik voel me buitengesloten blijkbaar hebben we geen economische waarden meer we mogen gewoon dood wel zo makkelijk.

  ze moeten van de astra zenica af en wij mogen de lasten dragen, maar zelf zorgen ze ervoor dat ze pfeizer krijgen

  Volgens mij hier ook van de kast op de muur sjoemelen ze toch met ons …
  Vraag ik me af …….
  Wat is het verschil tussen deze hier pagina, ….. en deze ==> 𝐡𝐭𝐭𝐩𝐬://𝐛𝐢𝐭.𝐥𝐲/𝟑𝐛𝐇𝐌𝐯𝟑𝐅
  ?? …🤔

  Het zijn dus sowieso talloze mensen die ze niet Astra-troep willen en die ze eigen redenen ( ik ook ! ) om AstraZeneca te weigeren hebben .
  Daarom is het dus ook die petitie die we ondertekenen bezig zijn en net zo lang mensen zijn bang van betreffende actie of zo lang in discussie over deze thema van deze Astra-troep blijven discuteren, die landelijk vaccinatie mee door zal gaan zonder belemmeringen etc..
  Deze petitie is het dus hieronder ….
  https://petities.nl/petitions/pfizer-moderna-voor-elke-60-plusser-die-dat-wil?locale=nl

  Communicatie gaat helemaal niet mis, de Jonge is halstarrig aan het volhouden dat wij uit de groep 60-65 jarigen gewoon astra moeten slikken en anders maar stikken. Ik heb een medische indicatie, ik heb een oproep voor zorgverlener, ik heb inmiddels een oproep van de huisarts en kan dan binnenkort geprikt worden met astra. En dat mag ik niet. Helaas staan er geen andere opties open, die heeft het RIVM samen met de Jonge dichtgetimmerd. Probeer maar eens een afspraak te maken bij de GGD als je 60-65 jarige bent: Dichtgetimmerde zaak, nul op rekest, geen enkele mogelijkheid, ook voor degenen zonder huisarts, huisarts in het buitenland of huisarts die weigert te vaccineren. Zoek het maar uit, je bent 60-65 jaar en je mag doodgaan aan corona of aan de bagger die Astrazeneca uitlevert. En ga je niet dood dan ben je voor maximaal 70% beschermt, niet tegen de varianten van corona, maar dan moet je 14 weken geduld hebben voor je die 70% bescherming geniet. De bijwerkingen zijn niet alleen trombose/bloedplaatjes te kort, maar ook myelitis transversa komt voor en Guillain Barré syndroom. Ook dan lig je op de ic aan de beademing als je pech hebt, alleen nog heel wat langer dan met corona. En in tegenstelling tot wat RIVM en de Jonge zeggen: de ernstige bijwerking trombose/bloedplaatjes tekort komt niet voor 1 op 130000 of 1 op 100000 zoals beweerd wordt, maar uit onderzoek Canada blijkt het 1 op 55000 voor te komen. Er sterven meer mensen boven de 60 aan dit vaccin dan onder de 50, maar dat doet er niet toe, kosten ze niks meer, dus gewoon vaccineren met die troep. En nu weer een mediacampagne, want we zouden slecht geinformeerd zijn, uit achterstandswijken komen, laag opgeleid en de informatie zou te ’talig’ zijn, dus nu gaan ze met plaatjes werken. Absurditeit ten top. Ik ken zo een groep van ca. 500000 mensen die gevaccineerd willen worden, ook zonder mediacampagne, maar dan met pfizer. Pfizer is ook hetgeen de gezondheidsraad geadviseerd heeft voor mensen boven de 60, maar bij gebrek aan vaccins ook met astra, omdat het beter was iets bescherming te hebben dan niets. Maar dat gebrek bestaat allang niet meer, de 50 -59 jarigen zijn veelal gevaccineerd inmiddels met pfizer, net als vele andere groepen die minder risico lopen. Tevens staat in de bijsluiter van Astra dat boven de 55 jaar niet getest is op werkzaamheid…. Dus wij zijn het testgroepje van de Jonge en het RIVM geworden? Bedankt, maar ik ben iets wijzer dan die omhooggevallen schoolmeester die zegt dat je stout bent en in de hoek moet afwachten of je uberhaupt nog aan de beurt komt voor pfizer.

   Dit was een bericht op rivm van iemand . Zo is het maar niemand doet er wat aan. Bij mijn man exact hetzelfde gebeurt.
   Drama

  Mijn man en ik kregen een oproep van onze huisarts voor Astrazenica .
  We schreven een mail naar de huisarts, omdat wij onze twijfels hebben. We zijn niet geweest op de 1ste afspraak om te vaccineren.
  Door druk van alles is mijn man toch overstag geweest, zijn eerste prik met Astrazenica te halen. Nu is er een discussie in huis ontstaan, omdat ik nog niet ingeënt ben. Ik heb al jaren last van spierpijn en hernia die al voor de 2de keer geopereerd is. Ik heb grote twijfels .De huisarts reeds meerdere keren gemaild en bezocht. Ze blijven doorgeven dat alleen Astrazenica gegeven word. Ook de GGD praat over niets anders dan dat het niet mogelijk is. In juni word ik 65 jaar, dus wacht ik, dan hoop ik in aanmerking te komen voor Pfizer.
  Kan ik mij ergens anders melden?
  Heeft iemand een antwoord op mijn vraag?
  Groet,
  Henna

   Beste Miss Bell, ik was al 65 toen ik mijn eerste AZ-uitnodiging kreeg. Dat komt omdat het RIVM denkt dat IEDEREEN die in 1956 is geboren het hele jaar 64 blijft, hahaha. Het heeft de duidelijke afgebakende en telkens overal weer gecommuniceerde groep van 60 t/m 64 opgerekt door ineens met geboortejaren te gaan werken. Ten nadele van de burger en zonder diegenen die in 1956 zijn geboren een escape te geven. Dat zou wel zo netjes zijn geweest. Het is niet om te lachen trouwens en ik leef mee met alle mensen die zijn ‘uitverkoren’ voor het tweederangsvaccin AstraZeneca, volgens de huidige kennis van zaken. Maar al 65 zijn op het moment dat ik de 1e AZ prik zou krijgen (13 maart) heeft mij niet aan een ander vaccin geholpen -heel wat afgebeld met alle instanties- en ik ben bang 65 jaar worden, zoals u, in 2021 ook niet. Ook ik vind het een schande dat er nauwelijks aandacht is voor de ca. 300.000 AZ-weigeraars, behalve al weer bijna een maand geleden de verworpen PVV-motie.