Registeren Inloggen

VLOG: Elles neemt laserbehandeling tegen artrose

Elles de Bruin heeft al jaren last van artrose. Ze is daarin niet alleen, maar liefst 1,5 miljoen Nederlanders hebben dezelfde ontstekingsziekte met veel pijn tot gevolg. artrose is niet te genezen, maar niks doen is voor veel patiënten ook geen optie. Ditmaal neemt Elles een laserbehandeling bij een fysiotherapeut. Zou het baten?

Wat doet een laserbehandeling?

‘Minder pijn, minder stijfheid en meer mobiliteit’, dat doet de laserbehandeling volgens de fysiotherapeut met de handen van Elles. Helaas kan het artrose niet genezen. Maar volgens de behandelaar geeft het voor 85 procent van de mensen herstel. “Kraakbeen dat weg is, is weg. Klaar. Daar kunnen we niks meer mee doen. Maar de kraakbeencellen die er nog zitten, kunnen we vitaliseren”, vertelt de fysiotherapeut. De behandeling maakt de kraakbeencellen gezonder.

Hoe snel resultaat

Of het gaat helpen, weet Elles nog niet. Over 4 weken is er een vervolgafspraak en daarna volgen er, met langere tussenpozen, nog een paar afspraken. Het is even afwachten.

Uitzending artrose

Eerder maakten we een uitzending over artrose. Omdat miljoenen mensen met de ziekte worstelen, maar er geen genezing bekend is, zoeken veel patiënten hun heil in het alternatieve circuit. Er is een bloeiende handel in hulpmiddelen, voedingssupplementen en alternatieve therapieën. Maar dat is niet altijd zonder risico. Meer informatie hierover, vindt u hier.

Als u de hele uitzending over artrose wil terugkijken, klikt u hier.

Geef een reactie