Registeren Inloggen

Cashtrap nieuwe oplichtingstruc: hoe voorkomt u dat u geld kwijtraakt bij pinautomaat?

Let goed op wanneer u geld wilt pinnen bij een geldautomaat. Criminelen maken namelijk gebruik van de zogenaamde cashtrap om u geld afhandig te maken. 

Wat is een cashtrap?

De politie laat via Facebook weten de afgelopen 2 weken bij 10 pinautomaten in het centrum van Den Haag cashtraps te hebben gevonden. Deze cashtraps zorgen ervoor dat het geld in de automaat blijft zitten nadat u geld pint. Door het geld dat vast blijft zitten, raakt de automaat vervolgens in storing.

Criminelen halen geld op

Als u uw geld niet uit de automaat kunt krijgen, zult u hoogstwaarschijnlijk weglopen en van plan zijn om het later opnieuw te proberen. Maar dat is precies wat de criminelen willen, want zij komen later het geld ophalen dat in de automaat vastzit.

Cashtrap is eigenlijk niet zo nieuw

Hoewel er wordt gesproken over een nieuwe oplichtingstruc, is het gebruik van een cashtrap niet nieuw. Er zijn al beelden uit 2022 waarop te zien is hoe een man in Tilburg met cashtraps bezig is. En ook in Zwolle en Limburg blijkt de truc al eerder in omloop te zijn geweest. De politie doet nu onderzoek naar de situatie in Den Haag.

Geen geld? Bel de bank

Wilt u geld pinnen, maar komt er geen geld uit de automaat? Laat het er dan niet bij zitten, en bel de bank. Het telefoonnummer van de bank vindt u op de geldautomaat en online. Om te voorkomen dat criminelen dankzij een cashtrap bij uw geld kunnen, kunt u het beste bij de automaat blijven staan terwijl u belt. Vertrouwt u de situatie niet of voelt u zich onveilig? Neem dan contact op met de politie via het landelijke politienummer (0900-8844) of bel bij spoed 112.

Actief op Marktplaats? Let op deze nieuwe oplichtingstruc met nep website

(Bron: Politie, NOS, AD. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie