Registeren Inloggen

Pensioenen PostNL verhoogd met 10 procent

Gepensioneerden die zijn aangesloten bij het Pensioenfonds PostNL zien hun pensioen in 2023 met 10 procent stijgen. Het post- en pakketbedrijf, het pensioenfonds en de vakorganisaties hebben hier gezamenlijk toe besloten.

Stijging pensioenen

De verhoging is mogelijk door de aanpassing van de pensioenregeling, in combinatie met de solide financiële positie van het pensioenfonds. Vanaf 1 januari 2023 stijgen de pensioenen om de hoge inflatie te kunnen compenseren.

‘Financieel lastige tijden’

Financieel directeur Pim Berendsen van PostNL zegt blij te zijn met de overeenstemming die is bereikt met het pensioenfonds en de vakorganisaties BVPP, CNV en FNV. De afgelopen jaren konden de pensioenen door de lage rente en financiële situatie van het fonds volgens Berendsen slechts zeer beperkt verhoogd worden. “Het zijn voor veel mensen financieel lastige tijden en vooral voor gepensioneerden is een hogere indexatie nu hard nodig. Zij merken de verhoging volgend jaar direct in hun portemonnee”, aldus de financieel directeur.

Verhogingen andere pensioenfondsen

Niet alleen PostNL verhoogt hun pensioen. De afgelopen tijd maakten ook andere pensioenfondsen verhogingen bekend. Zo verhoogden ambtenarenpensioenfonds ABP, bouwpensioenfonds bpfBOUW, Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), Pensioenfonds Metaal & Techniek en het Pensioenfonds Detailhandel al eerder hun pensioenen. Deze verhogingen werden mogelijk door de gestegen rente. Daardoor hoeven pensioenfondsen minder grote reserves aan te houden voor toekomstige verplichtingen.

Tweede Kamer stemt in met nieuwe pensioenwet

(Bron: PostNL, ANP. Foto: ANP)

Geef een reactie