Registeren Inloggen

Duizenden gedupeerde passagiers doen beroep op schaderegeling Schiphol

Luchthaven Schiphol heeft tot nu toe 2.600 meldingen ontvangen van passagiers, die financiële schade hebben opgelopen door de chaos en lange wachttijden op de luchthaven. Dat meldt MAX Ombudsman Jeanine Janssen in Meldpunt.

Proefproces

Passagiers misten hun vlucht, hun aansluiting en zelfs hun hele vakantie. MAX Ombudsman Jeanine Janssen kondigde daarop het aanspannen van een proefproces tegen Schiphol aan. Daarop kwamen zij op 11 augustus met een regeling voor passagiers die hun vlucht misten. De luchthaven vergoedt de kosten voor de gemiste vlucht, de gemiste onderdelen van hun reis of hotelovernachtingen. Ook als bijvoorbeeld een pakketreis helemaal niet doorgegaan is, wordt dit vergoed. Bijkomende kosten als gemiste excursies komen ook voor betaling in aanmerking. Passagiers die door de vertraging op de luchthaven in de problemen kwamen, kunnen zich nog tot 30 september 2022 melden bij Schiphol.

Terugbetaling kosten loopt

In de regeling van Schiphol is opgenomen dat mensen na hun melding binnen 6 weken uitsluitsel krijgen of en wat ze vergoed krijgen. Daarna krijgen ze het geld binnen 2 weken gestort. Inmiddels zijn deze week de eerste betalingsopdrachten gegeven en ontvangen de eerste mensen het geld op hun rekening.

Nog steeds druk op Schiphol

Mensen die nu nog steeds in de problemen komen door drukte op de luchthaven, moeten zich gewoon melden bij Schiphol. Dat zegt MAX Ombudsman Jeanine Janssen. “Leg je zaak voor en kijk even wat er uitkomt, in principe is de regeling afgebakend, maar we hebben nauw contact met Schiphol. Ook over mensen die ná de regeling hun vlucht misten. Laat het ons weten als de claim wordt afgewezen.” En mocht dat gebeuren, dan kunt u dat melden via MAX vakantieman.

Jeanine Janssen: Blij dat Schiphol kosten gemiste vlucht vergoedt

(Foto: ANP)

Geef een reactie