RegisterenInloggen
Dagmar27
Dagmar27
meer dan een maand geleden

Samenreiskorting NS per 01 juli 2020

meer dan een maand geleden

Op 12 mei heeft NS de samenreiskorting i.v.m. de stand van zaken betreffende de Coronapandemie tijdelijk stopgezet. Volgens onze Minister President mogen we per 01 juli 2020 weer gebruik maken van het OV, aangeraden wordt de spits en drukte te vermijden. Nu is de samenreiskorting niet geldig in de spits dus dat is geen probleem; ieder weldenkend mens zal extreme drukte vermijden dus ook geen probleem.
Echter navraag bij NS levert het volgende resultaat op;
De samenreiskorting blijft vooralsnog niet te gebruiken. Met Samenreiskorting kan een reiziger in de daluren met 40% korting meereizen met een persoon met een abonnement. Deze propositie stimuleert om samen te reizen. NS vindt dit niet passend in het beleid om niet-noodzakelijke reizen te ontmoedigen. Ondanks de woorden van de Minister-President, kiest NS ervoor om zelf verantwoordelijkheid te nemen in deze maatschappelijke kwestie. Zoals ik zei, vindt NS het niet passend om de samenreiskorting te verstrekken. Wellicht zal dit in de toekomst veranderen, net zoals het feit dat fietsen weer mee mogen in de trein.

Mijn conclusie: Waar zouden we zijn zonder de trein? Nou thuis of in een milieuvervuilend vervoermiddel als je verder weg moet.

Dit is werkelijk te zot voor woorden mijn inziens; wat denkt u hier nu van?

  • Vutopia
   meer dan een maand geleden

   Hoezo “met NS rijd u duurzaam” van Boxel bedoeld nu ” met NS rijd u duurder”.
   In de media doet van Boxel zielig omdat er minder reizigers zijn maar onder zijn leiding word de stimulans om samen te reizen niet meer gestimuleerd. Mijn inzien wordt op oneigenlijke argumenten de samenreis korting opgeschort. Er is nu spraken van een ordinaire prijsverhoging van 40%. Op basis van dit gegeven ga ik niet meer samenreizen met de NS. De NS heeft niet geleerd uit het verleden om beter te communiceren met zijn klanten gezien de kaarthouders niet proactief zijn geinformeerd over de wijziging van de voorwaarden. Navraag hierover werd afgedaan met ” staat op internet”.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Redactie Meldpunt
   meer dan een maand geleden

   De verschillende kortingen zijn weer actief! Lees meer in dit artikel.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie