Registeren Inloggen

Huis ventileren met open ramen zonder extra kans op inbraak? Zo regelt u dat

Met warme dagen is wat verkoeling in huis geen overbodige luxe. Wanneer het ’s avonds afkoelt kunt u daarom het beste uw ramen openzetten om frisse lucht binnen te laten en de warmte uw huis uit te krijgen. Dit kan echter wel de kans op inbraak vergroten. Hoe u dit voorkomt, leest u in dit artikel.

Open ramen uitnodigend voor inbraak

Hoe onschuldig het ook lijkt, uw openstaande raam is uitnodigend voor inbrekers. Ook als deze op een kiertje, zelfs 15 centimeter, staat, kunnen inbrekers binnen een mum van tijd binnenkomen. Om dit te voorkomen, zet wij een aantal preventieve maatregelen op een rij.

Sloten op ramen

Om te beginnen is het van belang dat uw ramen voorzien zijn van gecertificeerde slot- en hangwerk. Het beste is om sloten met het SKG-keurmerk te gebruiken. Is dit niet het geval, dan kunt u ook altijd nog losse opzetsloten gebruiken om uw ramen veilig af te sluiten.

Denkt u erover om SKG-gekeurde sloten te laten plaatsen? Dan doet u er goed aan om dit te laten doen door een gerenommeerde slotenmaker. Er zijn veel malafide slotenmakers die u veel te veel laten betalen voor hun diensten. Neem bij voorkeur contact op met een slotenmaker die is aangesloten bij het Nederlandse Sleutel- en Sloten specialisten Gilde (NSSG). U vindt de aangesloten bedrijven op de site van dit genootschap.

Anti-inbraakstrips

Plaats anti-inbraakstrips op uw deuren en ramen. De strips zorgen ervoor dat de sluitnaad niet meer zichtbaar is aan de buitenkant. Hierdoor kan er geen breekijzer meer tussen het kozijn en de deur of het raam komen om deze open te breken.

Barierrestang voor ramen

Om ervoor te zorgen dat inbrekers zich niet naar binnen kunnen wringen, kunt u een barrierestang, ook wel veiligheidsstang genoemd, van aluminium of staal aan de binnenkant plaatsen voor uw ramen.

Dievenklauw

Om naar buiten draaiende ramen te beveiligen, kunt u een dievenklauw plaatsen. Deze wordt boven iedere scharnier bevestigd. Zo kan deze niet meer vanaf de buitenkant worden geopend. Zelfs niet als het scharnier geforceerd wordt.

Raamboompje of raamuitzetter

Als ramen uit zichzelf wijd open gaan staan, is het handig om een raamboompje of raamuitzetter te monteren. Hiermee kunt u zelf bepalen hoe ver u uw ramen open zet en kan iemand ze van buitenaf moeilijker verder opentrekken.

Ventilatierooster

De simpelste manier om inbraak te voorkomen is misschien wel het ventilatierooster. Deze kunt u onder of boven uw ramen (laten) plaatsen en zelf open of dicht schuiven. Zet u ze open, dan krijgt uw woning toch frisse lucht en verkoeling, maar kan niemand binnenkomen.

Zo laat u uw huis achter als u op vakantie gaat

(Bron: Archief, Interpolis, ID.nl, RTL Nieuws. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Ik heb zelf een oppas in huis tijdens de vakantie voor mijn katten, vissen in de vijver, de tuin. Sinds de inbraak heb ik dus oppas geregeld via een oppascentrale. Eerste jaren deden mijn ouders dat zij woonden in een appartement en vonden het heerlijk in ons huis bij de bossen te zitten.
    Later dus zoals omschreven. Eerst met de oppassers kennismaken en mijn “eisen” voorleggen. Prima gegaan. Sommigen kwamen meerdere keren terug, omdat mijn omgeving heerlijk vonden.
    Iets voor u??