Registeren Inloggen

Oproep: Druk in het openbaar vervoer? Meld het ons!

Wordt het in september weer druk in de trein? Rover en Meldpunt vragen reizigers om hun ervaringen te melden via www.volletreinen.nl en hierbij foto’s of filmpjes toe te voegen.

Net zo druk als voor corona

“Het wordt spannend in het OV de komende maand”, stelt Rover-directeur Freek Bos. Veel scholen gaan weer beginnen en NS start de pre-coronadienstregeling weer op. “Maar we hebben geen idee wat ons te wachten staat. Keert ook de drukte van voor corona weer terug of kiezen mensen voor thuiswerken waardoor de trein leger blijft dan anders?”

Meld uw ervaring

Voor corona was september altijd traditioneel de drukste maand van het jaar in het openbaar vervoer. Het Meldpunt Volle Treinen kreeg deze maand steevast duizenden meldingen te verwerken. Rover en Meldpunt willen graag weten hoe het dit jaar verloopt. De organisaties roepen reizigers op hun ervaringen te melden.

Staan ook al zijn de stoelen vrij

In het openbaar vervoer mogen gedurende de hele coronacrisis al alle zitplaatsen gebruikt worden. Ervaring leert echter dat veel mensen dit onprettig vinden en daarom liever blijven staan. Een trein of bus kan daarom eerder vol lijken. Rover en Omroep MAX vragen reizigers daarom ook zo veel mogelijk foto’s en filmpjes in te dienen via het meldpunt waarop de eventuele drukte goed te beoordelen is.

Samenwerking Rover en Omroep MAX

Het Meldpunt Volle Treinen, bereikbaar via www.volletreinen.nl, werd in 2014 door Reizigersvereniging Rover in samenwerking met Omroep MAX opgericht. De binnengekomen meldingen waren meerdere keren direct aanleiding voor NS om treinen op een aantal trajecten te verlengen. Later heeft Rover ook een meldpunt voor volle bussen opgericht, deze is te vinden via www.vollebussen.nl

Geef een reactie