Registeren Inloggen

Dit betekent overname Yarden door Dela voor u

Uitvaartverzorger- en verzekeraar DELA wil Yarden overnemen. De bedrijven hebben een overeenkomst gesloten. Als de overname doorgaat is dat goed nieuws voor polishouders. Hun polis is dan gegarandeerd voor de komende 10 jaar.

Overname

DELA wil Yarden overnemen. Dat maken de twee uitvaartverzorger en –verzekeraars maandag 28 oktober 2019 samen bekend. Yarden heeft al lange tijd financiële problemen. Met de overname wil DELA Yarden helpen. Samen hebben ze een overeenkomst gesloten. “Het is nu aan de Autoriteit Consument en Markt én aan de Nederlandse Bank om akkoord te gaan met de overname”, legt Jeanine Janssen, MAX Ombudsman, uit.

Wat betekent de overname voor u?

Als alle partijen akkoord zijn met de overname is dat goed nieuws voor polishouders van de pakketpolissen. Hun polis is gegarandeerd tot 2029. “En zoals het er nu naar uitziet zonder enige vorm van bijbetaling”, zegt Janssen. “De uitvoering van de uitvaart moet dan wel bij DELA gebeuren.”

Voordelen

DELA hoopt door de overname op groter inkoopvoordeel. Door de extra klanten wordt de afname van bijvoorbeeld kisten of cake groter en per klant goedkoper. Na 2029 zou dat ervoor kunnen zorgen dat er maar een kleine premie-aanpassing komt. DELA gaat de komende 10 jaar alle polishouders een aanbod doen om over te stappen naar een nieuwe polis. Deze polis is dan van DELA.

Polis al opgezegd

Sommige mensen hebben hun polis al opgezegd door slechte communicatie van Yarden. “We hebben bij Yarden de vraag voorgelegd of die mensen terug kunnen. Het was tenslotte niet alleen hun schuld dat ze zo snel zijn weg gegaan. Yarden gaat de vraag meenemen en komt er later op terug”, vertelt MAX Ombudsman Janssen.

Grootste uitvaartverzorger en –verzekeraar

Als DELA Yarden overneemt, is het bedrijf de grootste uitvaartverzorger en –verzekeraar in Nederland. DELA heeft dan 5,5 miljoen polishouders en ongeveer 55.000 uitvaarten per jaar.

Uitzending

In de uitzending van Meldpunt van vrijdag 1 november 2019 besteden we meer aandacht aan de ontwikkelingen bij Yarden.

Geef een reactie

Reacties (5)

  Gelet op de reactie van Meldpunt en Jeanine Janssen, komt het over dat beiden niet snappen wat het probleem van de Naturapolis bezitters werkelijk inhoudt of moet ik twijfelen aan hun integriteit ?
  Deze polishouders worden door yarden nu voor de tweede keer op een grove manier bedrogen.
  Dela neemt het na goedkeuring over en na 10 jaar wordt het spelletje herhaald.
  Wat yarden en dela nu uithalen is zo’n doorzichtig spel en het zal mij niet verbazen , waren de Dnb en het ministerie van financiën hiervan niet op de hoogte?
  Wie of wat is nog betrouwbaar, misschien is het beter de polis af te kopen, ook niets bijverzekeren.
  Wat mijn opinie verder is , mag ik alleen maar denken.

   Dat draagt niet bij tot een inhoudelijke discussie Rojas. IK heb zelf een polis bij Dela en ik hoop dat het nog jaren mag duren voor we een beroep op hun zullen moeten doen. Uit het programma blijkt maar weer dat je nergens zeker van kan zijn. Ik heb bij NN eens de vraag gesteld wat de afkoopwaarde is van een premievrije polis welnu daar kun je niet echt iets mee doen en dat is beschamend er blijft slechts minder dan de helft over van het opgebouwde bedrag.

  Tja, wat nu?
  Ik heb een polis bij Yarden als natura, deze regelt en verzorgd, exact wat DELA ook doet.
  Daarnaast heb ik bij Monuta een polis die ook uitkeert, echter is deze bedoeld voor mij als Veteraan hier een aangepaste ceremonie te houden. Dat was voorheen geen probleem.
  Yarden zou dus e.e.a. regelen en Monuta wordt dan ingeschakeld om bijvoorbeeld de dragers ( Veteranen, die mijn kist dragen, De Nederlandse vlag op de kist, Een Last Post ( TapToe ) blazen.
  Blijft dit dan wel nog mogelijk?
  Of is het mogelijk om de waarde van deze polis over te hevelen naar Monuta? Zodat ik daar een Natura én een extra polis heb voor de Ceremonie wat ik wil? Dan wel gewoon 1 polis die dan alles dekt?

  En wat Rojas hierbeneden verteld komt wel zeer realistisch over.
  Onze polis was Premie vrij !! Dus geen premies meer betalen, tja, dan wordt dat over 10 jaar, ( 90% is dan al vergeten hoe en wat er nu speelt ) dus weer gaan betalen waarvoor men al jaren heeft betaald !! Er is een duidelijke polis afgesproken en voldaan, dan dient men zich daar toch ook aan te houden!? Of denkt de Minister van Financiën hier ook anders over?
  We hebben dit toch gedaan met het oog op later, alles wordt duurder en zo nu dus geen polis kosten scheelt altijd weer iets.
  @WBhoekstra #WBhoekstra
  @itsjaninejansen #itsjaninejansen

  Beste Jeanine Janssen, kunt U hierin helpen/ bemiddelen?

  Met Veteranen en Wapenbroederlijke groet,

  André

   Dag André, heeft u deze vraag al voorgelegd aan Yarden, Monuta en DELA?

  […] In 2019 heeft Meldpunt aandacht besteed aan de overname van Yarden door Dela. Wat de gevolgen voor de klanten zijn is daar toen uitgebreid aan bod gekomen. Pas in 2021 heeft de overname officieel zijn beslag gekregen. […]