Registeren Inloggen

Corona piekt opnieuw: Hoe groot is het risico op besmettingen in uw kerstbubbel?

Voor de 2e keer sinds de pandemie kan kerst weer ‘normaal’ gevierd worden. En dat terwijl er meer coronavirusdeeltjes in het rioolwater zitten dan tijdens de hoogste piek van de coronapandemie. Wat kan dit betekenen voor uw kerstdagen?

Kwetsbaren

Veel mensen zijn inmiddels (meermaals) gevaccineerd of hebben al (meerdere keren) corona gehad. Hierdoor is bij de meeste mensen de weerstand verhoogd tegen het virus. Toch kunnen ouderen of mensen met een ziekte kwetsbaar zijn. Het kan daarom zeker geen kwaad om alsnog rekening te houden met corona en eventuele besmettingen tijdens de feestdagen.

Klachten? Blijf thuis!

Hoewel er officieel geen waarschuwing is en corona als een verkoudheid wordt behandeld, doet u er goed aan om geen risico te lopen met kwetsbaren (ouderen en zieken). Ga daarom niet naar het kerstdiner of feest wanneer u klachten heeft en houd in ieder geval afstand.

Hoe groot is de kans op besmetting?

Wilt u weten hoe groot de kans op een besmetting in uw kerstbubbel kan zijn? Bekijk dan bovenstaande video, of lees dit artikel uit 2021. Let wel: sommige informatie in dit artikel kan verouderd zijn.

Geef een reactie