Registeren Inloggen

Elles de Bruin: Pakketten kunnen duurzamer

Elles de Bruin schrijft regelmatig een column over iets dat haar opvalt, dwarszit of wat ze simpelweg heeft meegemaakt. Deze week schrijft Elles over de duurzaamheid van bestelde pakketten. Want moeten de dozen nou echt iedere keer zo groot zijn?

Liever in de winkel zelf kopen

Bij aankopen doen ben ik een ouderwets mens. Meestal fiets of loop ik naar een winkel en sla mijn slag. Ik heb het geluk dat ik ergens woon waar dat ook kán, dus online bestellen doe ik bijna nooit. Maar wat mij opvalt is dat er winkels verdwijnen en dat ik dus af en toe gedwongen wordt om toch online te bestellen. En ik ben niet de enige: inmiddels bestellen Nederlanders 1 miljoen pakketten per dag, die met duizenden busjes worden afgeleverd, een niet duurzame situatie.

Grote dozen

Wat mij ook ergert is dat er vaak grote dozen worden gebruikt voor een klein artikel. Deze week bestelde ik een greep voor een microfoon en een beschermende kap. Dat zijn 2 hele kleine producten, maar ze werden in 2 hele grote dozen bezorgd. Van zeker 60 bij 40 centimeter groot. Ik vind het onbegrijpelijk dat er bij zo’n bedrijf niet over wordt nagedacht en dat de 2 artikelen, die tegelijkertijd zijn besteld, niet in een doos worden bezorgd. Dat is goedkoper en duurzamer, maar kennelijk valt het kwartje bij deze bedrijven nog niet. Heeft u ook dit soort ervaringen? Laat het weten aan de redactie van Meldpunt door een mail te sturen naar meldpunt@omroepmax.nl.

Krijgt u een pakketje op een andere naam? Pas op voor pakketfraude

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie