Registeren Inloggen

Met oma in huis tijdens corona verveelt familie Laheij zich geen moment

In moeilijke tijden wil je dierbaren graag dichtbij hebben. De families Laheij uit Den Haag en Van Nierop uit Rotterdam kozen ervoor om een hulpbehoevend familielid weer in huis te nemen. Dat is zwaar, maar toch hebben de families geen spijt.

Moeder in huis

Anouschka Laheij uit Den Haag heeft een druk gezin met drie opgroeiende pubers. Maar als de corona crisis uitbreekt twijfelt Anouschka geen moment. Ze neemt haar 76-jarige moeder in huis. Dan blijkt dat drie generaties in huis ook zo zijn voordelen heeft.

Gehandicapte dochter terug in huis

Ook Hettie en Arie van Nierop uit Rotterdam hebben sinds het begin van de coronacrisis hun handen vol. Dochter Esseline is verstandelijk gehandicapt en woont normaal gesproken in een instelling. De ouders, beiden zeventiger, zouden vanwege de crisis niet meer bij hun dochter op bezoek kunnen. Daarom besloten Hettie en Arie om haar weer in huis te nemen. Het is zwaar, maar ze doen het met liefde. De grootste angst is dat één van de ouders corona krijgt, want de zorg voor dochter Esseline kunnen ze niet alleen.

Moet ik ouders uit verpleeghuis halen uit angst voor corona?

Geef een reactie