Registeren Inloggen

Geld terug van de Belastingdienst? Rond deze datum staat het op uw rekening

Sommige mensen krijgen na het doen van belastingaangifte een bedrag terug van de Belastingdienst. Maar wanneer kunt u dit geld dan op uw rekening verwachten?

Belastingaangifte doen

Ieder jaar kunt u belastingaangifte doen. Sommigen zijn verplicht dit te doen, voor anderen is het vrijwillig. Degenen die aangifte moeten doen en geen uitstel hebben gevraagd, hebben tot 1 mei 2024 de tijd. Bent u verplicht aangifte te doen, maar verstuurd u deze te laat? Dan kunt u een boete riskeren. Maar hoe zit het als u uw aangifte op tijd verstuurt en blijkt dat u geld terugkrijgt van de Belastingdienst? Wanneer kunt u dit geld dan op uw rekening verwachten?

Geld terug van de Belastingdienst

In de aanslag inkomstenbelasting staat of u geld terugkrijgt van de Belastingdienst, of dat u hen juist geld moet betalen. Als u geld terugkrijgt, is het begrijpelijk dat u hier naar uitkijkt en wilt weten wanneer het geld op uw rekening staat. Volgens een persvoorlichter van de Belastingdienst in het Algemeen Dagblad (AD), krijgen mensen die voor 1 april aangifte doen als eerste een brief, voor 1 juli. Het uitbetalen zal dan binnen 1 week volgen.

Ook mensen die voor 1 mei aangifte doen, kunnen rond dezelfde datum het geld op hun rekening verwachten. De persvoorlichter laat aan het AD weten dat de instantie dit echter niet kan garanderen.

Let op

Let op: om belasting terug te krijgen, is er wel een vereiste. Het bedrag moet namelijk 16 euro of meer zijn, anders krijgt u niets terug. Andersom hanteert de Belastingdienst dit ook wanneer u hen geld verschuldigd bent. U hoeft daarom pas te betalen als de belasting meer dan 51 euro is. Alles hieronder wordt kwijtgescholden.

Moet u nog aangifte doen?

Heeft u uw belastingaangifte nog niet verstuurd? In dit artikel geven we tips waar u dit jaar extra op moet letten bij het invullen van uw gegevens. Ook MAX Vandaag geeft hier tips voor, in hun artikel.

Belastingaangifte doen: waar moet u op letten?

(Bron: Rijksoverheid, Algemeen Dagblad, MAX Vandaag. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Hallo, in de eerste alinea ( in de rood gedrukte regel) staat een taalfoutje!! Er staat verstuurd ipv verstuurt