Registeren Inloggen

Spullen niet verkocht op Koningsdag vrijmarkt? Hier raakt u ze alsnog kwijt

Op Koningsdag en in iets mindere mate op Bevrijdingsdag zijn er door heel het land vrijmarkten. In de hoop om een extra zakcentje te verdienen, kunt u met een kleedje gaan staan om spullen te verkopen. Maar wat doet u met de spullen die overblijven?

Vrijmarkt

De vrijmarkt op Koningsdag is ideaal om spullen die u niet meer gebruikt te verkopen. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is een mooi plekje vinden en uw spullen uitstallen. Boeken, keukenspullen, kleding of interieur: het kan en mag allemaal. Het spel der onderhandeling is het enige dat rest. Hopelijk is aan het einde van de dag dan alles weg. Maar wat kunt u doen als dit niet het geval is?

Overgebleven spullen

Een van de dingen die u kunt doen, is de spullen weer mee naar huis nemen en ze op een digitaal verkoopplatform plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan Nextdoor, Vinted, Marktplaats en Facebook Marketplace. Maar hoe sluit u hier wel een succesvolle deal? En waar moet u op letten?

Duidelijke foto’s

Maak ten eerste duidelijke foto’s van het product. Zorg voor goede belichting en scherp beeld. Zijn er (kleine) beschadigingen? Breng dit dan in beeld, zodat een eventuele koper hiervan op de hoogte is voor de koop.

Juiste omschrijving

Zorg ook voor de juiste omschrijving van het product. Vermeld bijvoorbeeld de merknaam, het producttype, de kleur, bijbehorende functies en eventuele gebreken. Op deze manier vinden mensen uw product sneller wanneer ze gericht op zoek zijn.

Iemand geïnteresseerd?

Is er iemand geïnteresseerd in uw spullen? Dan kan de onderhandeling beginnen. Bent u het eens geworden, dan kunt u het product reserveren zodat iemand dit kan ophalen en ter plekke kan betalen. Dit is het minst risicovol.

Een andere optie is dat u het product verstuurt na betaling van de koper. Let wel goed op: er zijn ook oplichters actief op verkoopplatformen. Zo is er op Marktplaats een oplichtingstruc in omloop met een nep website. Hierbij wordt u gevraagd 1 cent over te maken om te bewijzen dat u betrouwbaar bent. Echter krijgen criminelen op die manier uw bankgegevens in handen. De trucs worden toegepast op zowel kopers als verkopers. Klik dus nooit zomaar op een link, betaal niet buiten het platform om en wees alert.

Raakt u uw spullen niet kwijt?

Lukt het niet om alle spullen te verkopen op de vrijmarkt of een online verkoopplatform? Dan kunt u ze ook nog naar een vlooienmarkt brengen. In de IJhallen in Amsterdam, 1 van de grootste vlooienmarkten in Europa, kunt u bijvoorbeeld een kraam boeken. Ook kunt u uw spullen naar een kringloopwinkel brengen. U verdient hier echter niets aan, maar u kunt er wel nog anderen blij mee maken. Dit kunt u eveneens doen door iets weg te geven aan iemand in uw omgeving. Een andere optie is uw spullen op straat zetten op grofvuildagen, naar de gemeentewerf of de stort brengen.

Raak op Koningsdag toch rommel kwijt via digitaal kleedje

(Bron: Archief, MAX Vandaag, NRC. Foto: ANP Foto)

Geef een reactie