Registeren Inloggen

Bezorgd en blij, Elles blikt terug op een mooi seizoen

Bezorgd om corona, geschokt om WhatsApp-fraude, en verschrikkelijk blij met het succesvol tot halt brengen van de terugvorderingen van het ABP. Elles de Bruin blikt terug op de televisie-uitzendingen van Meldpunt van het afgelopen seizoen.

Het raakt ons allemaal

“Op 29 mei hadden we de laatste uitzending van dit seizoen Meldpunt; een seizoen om nooit te vergeten. De uitbraak van het coronavirus speelde ook bij ons de hoofdrol. De pandemie raakt ons allemaal en in het bijzonder de groep kwetsbare ouderen. We hebben er 9 weken lang over bericht vanuit allerlei invalshoeken.

ABP-terugvordering

Toch wil ik ook stilstaan bij de andere onderwerpen die we hebben behandeld. Het pensioenfonds ABP bijvoorbeeld, dat stopt met het terugvorderen van circa 2 miljoen euro uitgekeerd pensioengeld, nadat MAX Ombudsman Rogier de Haan het in Meldpunt voor de kijkers opnam. Deze pensioendeelnemers konden namelijk niet weten dat ze te veel hadden ontvangen.

Van houtkachel tot wachtlijst

Wij maakten meerdere uitzendingen over WhatsApp-fraude, waarbij criminelen zich voordoen als uw zoon of dochter en u zo grote bedragen uit uw zak kloppen. Maar ook kwamen onbegrijpelijke ziekenhuisrekeningen langs en houtkachels die schadelijker zijn dan gedacht. En in mei kwamen we terug op de alsmaar groeiende wachtlijsten voor verpleeghuizen: 23.000 mensen wachten op een plekje. Een hardnekkig probleem waarvoor accuut twee oplossingen nodig zijn: meer zorgpersoneel en meer verpleeghuizen.

U krijgt de hoofdrol

We maakten er uitzendingen over met altijd u als kijker in de hoofdrol. Want zonder u kunnen we dit programma niet maken.”Meldpunt is een programma over onderwerpen die u ons meldt”, zo begon ik iedere uitzending, en zo is het ook. De hele zomer zijn wij er voor u via deze site. Hier kunt u onderwerpen blijven melden en vanaf 4 september zijn we weer wekelijks te zien op NPO2. Voor consumentenkwesties rondom vakanties kunt u terecht bij de collega’s van de MAX vakantieman met ombudsman Jeanine Janssen en Sybrand Niessen. Ik wens u een prachtige zomer!”

Geef een reactie