Registeren Inloggen

Vrijdag op tv: Update nabetalingen van het ABP

Begin 2020 besteedt Meldpunt aandacht aan een door vele ABP-gepensioneerden misgelopen pensioenaanvulling. De telefoon bij de MAX Ombudsman staat roodgloeiend. Duizenden willen weten of ook zij recht hebben op een nabetaling. Na de zomer is het tijd voor een update. Hebben gepensioneerden hun geld binnen, en hoe zit het met die wettelijke rente?

Pensioenaanvulling

Begin dit jaar liet ombudsman Rogier de Haan in Meldpunt zien hoe ABP-gepensioneerden die een partner hebben – die vóór 1995 gelijktijdig pensioen opbouwde – een aanvulling op hun pensioen kunnen krijgen. Hier werd massaal door u op gereageerd. De telefoon bij ons spreekuur stond wekenlang roodgloeiend en we werden overstelpt met mails.

Zelf vragen om wettelijke rente

In de komende uitzending laten we zien hoeveel van u deze aanvulling al kregen. Vertellen we waarom een grote groep nog altijd op antwoord wacht en waarom ABP bijvoorbeeld niet automatisch wettelijke rente uitkeert maar gepensioneerden daar zelf om moeten vragen.

ABP-directeur reageert

Naast ombudsman Rogier de Haan geeft ABP-directeur Harmen van Wijnen antwoord op al uw vragen in deze uitzending. Zo gaf het pensioenfonds begin dit jaar nog aan dat het aantal aanvullingen dat ten onrecht op de plank is blijven liggen, beperkt is. Maar is dit daadwerkelijk zo?

Duizenden euro’s nabetaling

Want nog even terug, hoe zat het ook alweer precies met die aanvulling? De pensioenverhoging gaat in vanaf het moment dat beide partners AOW ontvangen, en bedraagt een paar tientjes per maand. Naarmate de gelijktijdige pensioenopbouw langer heeft geduurd, kan de aanvulling oplopen tot 200 à 300 euro per maand. Als u al langer recht had op deze aanvulling, dan krijgt u alles alsnog nabetaald. Zo’n nabetaling kan duizenden tot tienduizenden euro’s bedragen.

Hartverwarmende bedankjes

Afgelopen maanden stroomden al vele bedankjes binnen, zoals deze: “Dankzij de Max Ombudsman (artikel in het Max Magazine nr. 5) krijg ik euro 2797,14 netto terug en 38,49 elke maand bij het pensioen. Een prachtig resultaat, hartelijk dank voor het artikel.”

en deze:

“Mede dank zij het programma Meldpunt van uw omroep, betreffende de fouten die zijn gemaakt met de pensioenen bij het ABP, heb ik een aanzienlijk bedrag van ruim 10.000 euro netto terug gekregen en iedere maand 148 euro verhoging van mijn pensioen.”

Stuk voor stuk hartverwarmende en bemoedigende reacties, die nieuwsgierig maken naar hoe het die duizenden andere aanvragers is vergaan. Dat hoort en ziet u vrijdag 16 oktober in de televisie-uitzending van Meldpunt.

Elles verrast 3 mensen met ABP-aanvulling

Geef een reactie

Reacties (2)

    En de rest van de poen die onrechtmatig uit het pensioenfonds zijn gepikt door de regering toenmaals . Komt dat nog terug ?

    Ik wil even reageren op de uitzending van U over de nabetaling van het ABP .En de reactie van de directeur van het ABP , dhr Van Wijnen .Het was echt een excuus voor de bühne . Ik was al verbijsterd dat het ABP zoiets niet zelf aan zijn clienten had gemeld .Naar aanleiding van Uw uitzending in januari Heb ik allerlei papier laten invullen door de pensioenfondsen van mijn ( overleden ) man .Alles in begin maart opgestuurd .Ik zou voor 1 juli bericht ontvangen ( nee dus ) .Daarna voor 1 november en ja hoor , op 23 oktober kreeg ik bericht over een nabetaling .Geen berekening erbij , geen rente ,Ik heb daarover gebeld en gerefereerd aan het verhaal van Dhr.Van Wijnen .Ik wil zien hoe ze aan dat bedrag komen .( niets meer gehoord -heb inmiddels wel het bedrag op mijn rekening).Vandaag weer contact gehad ;als antwoord :hat kan nog wel 4 weken duren .Bovendien moet ik nog een nabetaling ontvangen over de periode dat mijn man is overleden en een nabestaandenpensioen ontvang .Ik ben Omroep Max nog steeds dankbaar dat zij dit uitgezocht hebben en ik ben erg boos op het ABP dat men er zelf niet mee is gekomen . maar de afwikkeling en de communicatie is een ramp daar .Helaas heb ik geen adres van deze heer van Wijnen , maar anders had ik hem een mail gestuurd .